God morgon!

Det har varit en tuff månad med mycket vabb men vårens solstrålar gör mig verkligen gott! Jag såg att inlägget jag skrev om förlossningsdepression eller ”nybliven-mamma-kris” blivit populärt.

eftervården

Mitt främsta syfte med den här bloggen är att hjälpa till och belysa svårigheter man ställs inför som nybliven mamma och att man ofta känner sig ensam i sina känslor. Inte sällan skäms man för att dela med sig till andra om vad man tänker och känner och det vill jag ändra på. Om jag sedan får drömma mig vidare skulle jag även vilja vara med och förändra hur eftervården ser ut för mammor i vårt land. Vi erbjuds många fantastiska tillgångar vårdmässigt men när det kommer till vård som är vigd enbart åt mammor haltar vi efter. Och där blir främst nyblivna mammor drabbade. Det finns både MVC och BVC men båda instanserna fokuserar på barnet och ingen särskild instans är vigd åt mamman. Där bollas man runt till allt ifrån Vårdcentralen, BB, BVC och Gynakuten beroende på åkomma. Är det inte på tiden att vi får något som är vigt bara för oss? Som fokuserar på enbart sådant som rör mamman redan under graviditeten och hela första året. Vilken dröm att få vara med och bidra till något sådant. Och drömma får man, eller hur? ?

Här är inlägget om förlossningssepression eller något som kanske också kan definieras som en nybliven-mamma kris. Det är ett viktigt ämne som det måste talas mer om så läs och dela gärna!

Hur upplevde du eftervården?

/Gamze