– I reklamsamarbete med Bygghemma –

Förvaring i barnrummet är ett ständigt projekt här hemma. Det blir lätt mycket grejer som ska få plats på liten yta och det blir snabbt rörigt. Ibland känns det som att jag inte gör annat än att plocka här hemma. Leksaker byts ut under utvecklingen och vad som är roligt att leka med skiftar. Barnrummet är verkligen en utmaning att inreda på många sätt och det gäller att man inreder på ett sätt som gör att man kan vara flexibel och följa barnets utveckling och behov.

Förvaring

Foto: Elfa

Förvaring och plats för lek och kreativitet

Just nu används barnrummet (och vårt kök) mest till att pyssla, rita och måla. Och till förvaring av kläder och leksaker förstås. Så det vi tänkt göra nu är att byta ut barnsängen till en loftsäng och skapa en plats under för kreativitet. Där ska vi sätta en arbetsbänk som kan användas till pyssel och målande. På så sätt får vi bort det lilla bordet och stolarna och får mer plats på golvet för lek. Ovanför tänker vi utnyttja väggen för förvaring och göra det lätt att komma åt penslar, papper, pennor och annat. Och så ska vi se till att få ordning och reda. Vi behöver småförvaring, klädförvaring och mer utrymme på golvet för lek och för att underlätta plockandet.

Läs mer: Därför är kreativitet viktigt i barns liv – 5 tips för att stödja utvecklingen

Elfa väggförvaring

Foto: Elfa

Till förvaringen tycker jag att ELFAs hyllor är bra. Det som är bra med ELFA är att de är flexibla. Man kan flytta hyllor och klädstänger och sätta upp krokar och backar för förvaring. Det går att enkelt lägga till, ta bort och flytta allt eftersom barnet växer och utvecklas och behoven skiftar.

barnrumsinredning

Foto: Elfa

Finns massa fina bilder att inspireras av för hur man kan lösa förvaringen i barnrummet. Nu ska vi äntligen får lite ordning här och mer plats för lek!