God onsdag!

Efter att ha låtit mitt skrivande bo på portalen blogg.se (karinwikstrom.blogg.se)under två år så ska jag nu delvis flytta ut- och in- här på Ditt barn & Du. Jag har tänkt en del på hur jag ska presentera mig, för er som inte följt mig sedan tidigare, men kommit fram till att vi får lära känna varandra efter hand! Det jag kan säga redan nu är att jag inte sprider feel good, carpe diem eller #DIY. Jag sprider humor, ärlighet, bitterhet och ibland även barnbaciller (dock ej nätburna).

På grund av bristande respekt/riskanalys för eventuell befruktning vid användning av tveksamma (kalenderstyrda) preventivmedel är jag idag tvåbarnsmamma till Melker (2016) och Edith (2018). Vägen till moderskapet var ingen lätt resa för mig- som sällan ens kunde ansvara för eget vettigt frukostintag, googlade ”tappad macka i diskvatten, farligt att äta?” och trodde att framfall var när man ramlade framåt efter för många tequila– inte att inälvor ville titta ut genom ”dörren” efter barnets ankomst. Jag var lyckligt ovetandes om det mesta.

Jag axlar idag rollen med varierande resultat och inte sällan med mig själv offrad till fulguden och sömndöden. Jag som var livrädd för att bli ”mjukismamma” klär mina barn i ekologisk bomull och mig själv i svärmors urtvättade nattsärk och fotriktiga skor. I morgon ska jag ha jeans tänker jag…& kanske slänger jag på mig ett par klackar? Sen står jag där. I gummistövlar med strumpan nedgliden, skavande vid tårna. Det regnar ju ändå ute och jeansens knäpp och knapp- funktion hade ändå inte nått fram till varandra vid försök.

Jag carpar alltså inte någon dag, jag överlever. Jag googlar recept på egen barnmat men inser snabbt att jag ändå inte har någon mixerstav (eftersom jag fick lite ”feeling” och mixade skiten ur en fryst banan så att hela köket höll på att brinna upp). Då serverar jag falukorv med makaroner med på tok för stora mängder ketchup.

Så vill du följa mig & mitt bristande moderskap, min röriga vardag & mitt allmänna tyckande om ditt och datt vill jag önska dig välkommen hit! Kanske blir det bra. Kanske blir det dåligt. Kanske önskar du efter en tid att du istället lagt tiden på att lära dig ett nytt språk eller vika origami. Kanske blir du fast. Vi får helt enkelt se!

Karin Wikström

 

& ett tack till Paulina på Ditt Barn & Du, som låter mig flytta in!

/ Karin Wikström

Lämna gärna kommentar om ni gillar läsningen, så jag vet vad ni gillar att läsa om!