Stjärnklart

Det här med att lära känna sitt barn.. På bilden sitter min lilla goding. Hon tittar intresserat på repet av hela showen som pappa David turnerade med i november-december. I både min och Davids släkt finns mycket sång och musik. Och även hon har tidigt visat ett intresse för dans, sång och musik. Och jag undrar om det verkligen bara är vi som påverkat henne eller om det funnits med henne från början.

Känna igen sig själv i sitt barn

Jag känner ofta igen mig själv i henne. Att hon råkade bli lite som jag kom väl egentligen inte som en överraskning. Hon har begåvats med både styrkor och sånt som innebär utmaningar för mig som förälder och sånt som jag själv brottas med fortfarande, fast jag är vuxen (hej hett temperament, stark-skör konstnärssjäl och mycket vilja).

Lära känna sitt barn och sig själv som förälder

Det är så häftigt att bli förälder! Man vet ju inte vem det är som kommer ut. Vilket temperament har barnet? Vad kommer barnet tycka om? Vilka utmaningar kommer jag ställas inför som förälder? Hur reagerar jag själv på allt det nya med mitt barn? Det är ju mycket man inte kan veta, förrän man är där och lär känna sitt barn och sig själv som förälder till just det barnet.

Och nu är jag där igen, med en till ny liten människa att lära känna. Utvecklande, utmanande och såå häftigt ♥ Den finaste gåva man kan få.

Hur har det varit för dig i upptäckten av vem ditt barn är och vad det innebär för dig som förälder?