resa med små barn

Dags att resa med små barn? Oavsett om ni ska resa långt eller kort är det skönt att ha förberett med roliga saker som barnen kan sysselsätta sig med och det praktiska för en skönare bilresa. Här är våra bästa tips för en lyckad resa med barnen!

Kul för barnen på resan

 1. Pysselväskor – Gör en egen eller köp en färdig. En pysselväska kan exempelvis innehålla målarbok, små pussel, pennor, klistermärken. Gå loss och skapa en rolig pysselväska som funkar på resan och för era pauser.
 2. Pixiboxar – Trångt om utrymme? Skapa en egen eller köp en färdig box med pixiböcker. Finns olika serier och olika storlekar på böckerna.
 3. Padda – Om man har en padda är ett tips att ladda ner så att ni kan se på film och spela spel offline.
 4. Barnets egen väska – Låt gärna barnen packa en egen liten väska med sånt de vill ha med sig.
 5. Ljudböcker – En lista med tips på bra ljudböcker för barn hittar du hos Hanna Rosell, Spotifys bästa ljudböcker och sagor för barn
 6. Räkna vinkar-leken – Vinka till folk  och räkna hur många som vinkar tillbaka!

Praktiskt för bilen

 1. Solskydd – Solskydd för fönstret är skönt att ha, särskilt om barnet ska sova. Ta gärna med solglasögon och keps eller solhatt. Även om det är tacksamt med vackert väder kan det vara jobbigt att ha solen i ögonen.
 2. Väska med extrakläder, blöjor etc som är lätt att komma åt. Man vill helst slippa inse att det man behöver i stunden finns i bagageutrymmet (Been there, done that).
 3. Kylväska! Det finns små kylväskor som är lagom stora för att förvara dryck och lite tilltugg mellan pauserna.
 4. Påsar för skräp och eventuellt illamående (been there done that, too). Vill du veta mer om åksjuka och hur man överlever resan så har Carin H skrivit om det: Åksjuka barn – såhär överlever ni
 5. Pausa! Var beredd på att pausa ofta.
 6. Övernattningsväska – Åker ni långt och det finns risk att ni behöver ni stanna över natten? Packa då en lätt övernattningsväska.
 7. Nackkudde – En nackkudde är guld värd när barnet ska sova. Har man tur sover barnet en större del av resan och det kan bli jobbigt för nacken.

Vill du ha fler tips?
Dyk in på Paulina Gunnardos blogg på Motherhood!