bli storasyster

Två små flickor har jag fått! Två guldklimpar. Olika och samtidigt så lika. Två graviditeter och två förlossningar har jag gått igenom, som var olika på flera sätt och där den ena slutade i akut kejsarsnitt. Såhär ett tag efteråt tycker jag att det är lättare att se hur otroligt mycket man går igenom mentalt under en graviditet och förlossning. Både när man väntar sitt första barn och blir förälder för första gången, och när man ska bli tvåbarnsförälder. Det är något av det absolut största man kan vara med om i livet!

bebis

Jag är en sån där som googlar mycket och försöker läsa på. Det är ju så mycket som händer med kroppen och med en som person under den här förhållandevis korta perioden i livet. Och jag måste säga att jag är så himla glad att Gamze börjat jobba med mig här! Hon är ett bra tillskott och har mycket kunskap och kloka tankar att dela med sig av till gravida och nya föräldrar. Gamze är också mamma till två fina barn och arbetar som doula med att stödja gravida och skapa de bästa förutsättningarna för en positiv förlossningsupplevelse. Det är så otroligt viktigt för att få en bra start in i föräldraskapet.

starta eget under föräldraledighet

Nu finns tre artiklar uppe, en om alla de olika känslorna man kan känna under en graviditet och att det är helt normalt att både känna lycka, oro, nedstämdhet och glädje på samma gång. Den andra handlar om 6 saker man bör känna till om förlossningen och som jag önskat att jag vetat mer om inför mina två förlossningar. Och så till sist en om amning och om barnets instinktiva beteende precis efter födseln. Jättehäftigt!

Klicka gärna er in på det hon skrivit och dela gärna om du känner någon som är gravid och som behöver bra läsning inför allt som ska komma.

Hur är det eller har varit för dig? Hur har du upplevt omställningen?