i huset där jag bor

Hej!

Äntligen helg och skönt att vi båda är hemma med barnen! Några vänner kommer på middag i eftermiddag, vi ska ta en sväng till kyrkan på söndag och försöka ta oss iväg och köpa rullgardiner! Nu kommer ljuset tillbaka! Så skönt!

Lite titt som tätt fyller jag på med tips under ”Pedagogiska barnböcker” som man hittar i menyn ”Barns utveckling”. Jag får hem recensionsex ibland och bland böckerna finns verkligen guldkorn som jag vill tipsa om. Det finns så otroligt många bra barnböcker och jag älskar att läsa med flickorna! Vi börjar få ett litet ”bibliotek” här intill soffan. Barnen har sina böcker på raderna längst ner.

”I huset där jag bor finns alla sorters typer. Någon går med käpp och någon kryper. Någon jobbar hemifrån, andra knegar på kontor. Alla är vi olika i huset där jag bor.”

pedagogiska barnböcker

I huset där jag bor är en rolig bok, för i den får man dyka in och se hur andra bor. Det finns hur mycket som helst att titta på och hur mycket som helst att prata om. Hur ser det ut i andras hem? Vad gör dom på andra sidan väggen? Och vem är det som är uppe på natten? Barnen kan fantisera och fundera. Varje gång man läser boken kan berättelsen bli ny, för vi vet ju inte vem det är vi ser och varför hen gör som hen gör.

i huset där jag bor

”Nu står jag här i natten, jag funderar på en sak. Vi lever vägg i vägg, under ett och samma tak.
Och när jag tänker efter är detta vad jag tror: Vi är ändå rätt så lika i huset där jag bor.”

Så, tips tips! Här kan du läsa mer om boken.

Hoppas du får en fin helg!

/Paulina