2017 – året som rymde både stor glädje och svår sorg

spela in webbutbildning

Här kommer en årsresumé där både det personliga och företaget ryms. Året 2017 var året då jag startade Ditt barn & Du, året då jag förlorade min mamma och året då vi blev gravida med familjens lillasyster. Ett speciellt år med andra ord. Here we go!

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Jag startade Ditt barn & Du! Helt fantastiskt roligt! En idé jag byggt och ruvat på sedan jag vankade fram och tillbaka med en nyfödd, liten bebis-Henny i famnen.

ditt barn och du

Genomdrev du någon stor förändring?

En stor förändring var att jag lämnade en anställning som forskningsassistent på Stockholms universitet där jag arbetade i ett forskningsprojekt om barns utveckling. Samma dag satsade jag heltid på företaget och Ditt barn & Du. Att vara sin egen chef och styra sina dagar själv är både sjukt roligt, utmanande och utvecklande.

Stockholms universitet

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

22 juli. Min mamma gick bort den morgonen. Jag satt bredvid henne den natten. Höll henne i handen. Hörde hennes sista ansträngda andetag. Solen gick upp. Allt var plötsligt tyst när kampen var över. Oerhört tung dag jag aldrig kommer att glömma.

Att förlora ett barn

Dog någon som stod dig nära?

Mamma. Älskade mamma. Även svärfar gick bort strax efter att vi förlorat mamma.

Bästa köpet?

Alla bebis-saker! Så galet roligt det är att boa och förbereda för att en liten tar plats i familjen ♥

bebiskläder

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Graviditeten! Hjälp så mycket glädje det gett mig!

gravid

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?

Lugn och ro. Jag hoppas på ett mer normalt år. Utan sjukdom och död. Utan tusen sjukhusbesök. Bara vanligt. Snälla, ge mig ett vanligt år.

Bästa boken du läste i år?

”Mitt barn på nätet”. Den handlar om precis det den heter och om brott som barn faktiskt utsätts för på nätet, hur vi vuxna kan upptäcka och vad vi ska göra för att förebygga och agera om det värsta hänt. Kan varmt rekommendera.

Största musikaliska upptäckten?

Det var egentligen ingen musikalisk upptäckt, men min man har jobbat en del med Daniel Adams Ray och därför har jag förstås hört en del av honom. Daniel är verkligen en konstnär och det är så tydligt i hans musik och det han han gör på scen. Han berättar så mycket och det han gör berör. Något jag verkligen uppskattar när det kommer till musik.

David ljudtekniker
Min älskade man
daniel adams ray

Vad var din största framgång på jobbet 2017?

Att Ditt barn & Du gått bättre än förväntat. Jag är så glad över det!

Största framgång på det privata planet?

Att jag vågat kasta mig ut och satsat på Ditt barn & Du. Att tro på sig själv och sin idé. Många andra tror på den och det har stärkt mig i mitt arbete företås. Men att våga ge sig ut på den där resan och förverkliga är något jag är glad över att jag gjort. Att ha börjat föreläsa! Extremt roligt!

Paulina Gunnardo webbutbildning

Största misstaget?

Att jag inte bett om hjälp tillräckligt. Året har varit tufft och jag har förstås mått väldigt dåligt blandat med allt det som varit bra. Under en period gick det ut mycket över mitt föräldraskap. Jag hade ingen ork att vara mamma sommaren då mamma blev sämre och dog. Jag önskar nog att jag bett om mer hjälp med dottern, för att få tid att bara vara och ta mig igenom det svåra.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare förstås. Det har varit ett oerhört tungt år. Men inom mig finns också lycka. Och det är jag så enormt tacksam för.

Vad spenderade du mest pengar på?

Bebissaker 😉

första julklappen

Något du önskade dig och fick?

Dottern som växer i magen.

gravid vecka 32

Något du önskade dig och inte fick?

Ur ett företagsperspeltiv hade jag önskat komma längre med Ditt barn & Du. Det har gått väldigt, väldigt bra. Över förväntan. Men det finns större planer för Ditt barn & Du och de ska jag fortsätta att förverkliga! Det ska bli så galet roligt!

På ett personligt plan hade jag förstås önskat att behandlingen funkat och att mamma hade fått fortsätta leva.

Vad fick dig att må bra?

Graviditeten. Min dotter. Min familj. Arbetet med Ditt barn & Du. Att ha börjat jobba med det egna företaget på heltid.

david och henny

Vem saknade du?

Mamma.

Mest stolt över?

Stolt kanske är fel ord. Men.. Jag är faktiskt sjukt nöjd med allt jag skapat och de resultat jag fått!

spela in webbutbildning

 

Nu vill jag höra hur du har haft det! Berätta gärna 🙂


7 svar till “2017 – året som rymde både stor glädje och svår sorg”

 1. Oj vilket år du haft med både upp och ner ? Så häftigt att höra om ditt karriärval och att du vågat satsa på din dröm, inspirerande! Lycka till framöver, det ska bli så kul med ännu en ny Havskatt!

  • Ja, det har verkligen varit både upp och ner. Tack så mycket! Hoppas ni får ett fint nyår! Ses 🙂

 2. Vad roligt att hitta din blogg!

  Till att börja med vill jag verkligen beklaga förlusten av din mamma. Åh, det är så oändligt sorgligt och omvälvande att förlora en förälder. Samma sak hände mig i år: Jag förlorade min pappa i oktober och inget är detsamma. Nu har man bara minnena kvar och de är så viktiga.

  Starkt att du skapat bloggen och satsat på ny yrkesbana. Stort grattis till det! Likaså till graviditeten och dottern förstås. Så underbart!

  Jag önskar dig ett fint 2018 utan fler sorgliga händelser!

  • Tack! Så roligt att höra att du hittat hit 🙂
   Beklagar förlusten av din pappa.. Så oerhört tråkigt när någon man älskar måste lämna. Det är verkligen som du säger, ingenting blir sig likt.
   Jag tror 2018 bär med sig mycket fint och jag hoppas att det gör det för dig med! Ska kolla in din blogg nu. Resa och uppleva världen är något av det bästa som finns! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *