8 månader


Igår blev min lilla tjej 8 månader. Det känns som att tiden går snabbare den här gången i jämförelse med första barnet. Jag upplever också att det är mycket enklare med det mesta den här gången och för min del har inte den omtalade tvåbarnschocken kommit. Däremot hade jag en enorm enbarnschock. Att gå från att inte ha barn till att få barn var en väldigt mycket större omställning än att få en liten som bara hakade på i det mesta som redan var vardag. Jag tänkte skriva lite mer om det i ett separat inlägg.

Men nu tänkte jag göra en sammanfattnig på Ester som 8 månader.

Personlighet: Hon är en glad och nyfiken liten tjej som vill utforska det mesta omkring henne. Allt hon hittar ska in i munnen först och sen kan hon känna och klämma på det med händerna. Storebror har precis fått upp ögonen för lego och det tycker lillan är väldigt spännande så man måste passa henne som en hök för att hon inte ska få tag på en bit som åker in i munnen. Hon är ganska rastlös av sig och tycker inte om att göra samma sak under allt för lång tid och hon är ständigt i rörelse. Sitta still är inte riktigt hennes grej. Hon gillar fortfarande inte att åka vagn under längre sträckor utan börjar ofta gnälla och klaga efter en 20-30 minuter och hemma vill hon bli buren en hel del.

Mat: Hon ammar fortfarande men nu har vi trappat ner rätt rejält. Hon ammar fortfarande en gång på natten runt 2 tiden och sedan när hon vaknar. Därutöver ammar hon en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen som mellis. Till frukost får hon gröt och till lunch och middag en halv portion barnmat. Hon är inte jätteförtjust i just burkmat, hon föredrar att äta vanlig mat som vi äter men vi är lite dåliga på att låta bli att salta maten så det blir mest att hon bara får provsmaka för att inte bryta ihop totalt. Hon blir nämligen rasande när hon inte får smaka av det vi äter. Och sedan dricker hon välling vid läggdags, Ottos färska är det ända som duger, annars får det vara. Kräsen finsmakare.

Sömn: Ja vad ska man säga. Hon sover varken bra eller dåligt. Eller det beror väl på vem man jämför med. Vaknar oftast en 2-3 gånger per natt. Två av dem somnar hon om direkt efter att man stoppat in nappen och en av gångerna får man anstränga sig lite mer för att söva om henne. På dagen sover hon oftast en förmiddagslur och en på eftermiddagen.

Utveckling: Just nu kan hon krypa och ställer sig upp mot det mesta här hemma i lägenheten. Hon kan hålla i sig med enbart en hand men hon kan fortfarande inte gå runt saker med stöd. Hon ålar fortfarande hälften av gångerna hon ska ta sig någonstans och kryper hälften. Hon kan äta på egen hand med händerna och dricka själv ur pipmugg eller nappflaska, men skeden förstår hon inte riktigt vad hon ska göra med.

Vikt och längd: 9,88 kg och 71,8 cm4B773897-CEBA-4B64-968A-6F9B7AEC2431

 

384D134F-4835-4389-AB51-8349B26299C3


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *