Alla borde ha en luftrenare!


I annonssamarbete med Philips Air 

Ni minns kanske att jag skrev om en luftrenaren från Philips Air med inbyggd luftfuktning som vi fått prova på för ett tag sedan? Här kan ni läsa om det! Nu har vi haft den i över 1,5 månad och den har verkligen varit en stor tillgång i hemmet!

Den främsta anledningen till varför vi ville vara med och prova på luftrenare var för att se om en renare inomhusluft tillsammans med optimal luftfuktighet kunde hjälpa till att minska H’s hosta som är ett symptom av hans astma.

Allt som irriterar luftrören i form av förkylningar, kall luft, torr luft och smutsig luft har lett till ökade symptom hos H och bara efter någon vecka med luftrenaren märkte vi till vår stora glädje förbättring hos H! Han hostade fortfarande lite då och då dagtid men det var en stor skillnad nattetid och framför allt på morgonen när han vaknade. De rejäla hostattackerna som han innan alltid fick direkt på morgonen försvann helt och håller inom loppet av några veckor!! ?

Det är svårt att veta den exakta anledningen till att hostan förbättrades men jag tror absolut att det har med luftrenaren att göra. Eftersom den stått inne på hans rum och dörren varit nästintill sluten hela natten har den fått jobba på ostört med att skapa ren och lagom fuktig luft inne i hans sovrum. Då har han fått möjlighet att andas ren och frisk luft under ganska många timmar nattetid och jag tror att det har gjort att luftrören fått en möjlighet till återhämtning.

Jag har också märkt skillnad på hur mycket mindre damm som samlats i rummet eftersom luftrenarens filter absorberar en hel del av det! Jag känner även av det själv för det kliar rätt ofta i näsan och halsen på mig om det är dammigt eller torrt i luften och det har jag inte känt av på länge! Även praktiskt med mindre damm ur städsynpunkt! ☺ Dammfiltret är också jätte enkelt att rengöra, man torkar bara bort dammet som fastnat i det och sköljer därefter filtret i vatten och sätter tillbaks det när det torkat. ??

Man kan också ladda ner en app som heter Air Matters och eftersom luftrenaren har inbyggd wi-fi kan man sammankoppla den med appen och få en massa intressant info om luften i hemmet i form av statiskt och siffror! Appen möjliggör också fjärrstyrning av luftrenaren vilket innebär att du kan slå på och av den oberoende var du befinner dig. Smidigt om man inte vill ha den påslagen när man själv inte är hemma men vill att luften ska vara ren när man väl kommer hem. Jag kan tänka mig att pollenallergiker kan tycka extra bra om den här funktionen då man får kliva in i ett hem med ren luft efter att ha varit utomhus och vistats i höga pollenhalter!

Om man har öppen altandörr märker man att allergenindex ökar! ?

 

Den röda stolpen som skjuter upp i höjden är när vi steker mat som osar mkt! ?

Jag kan i alla fall verkligen rekommendera en luftrenare till alla som har olika typer av astma- och allergibesvär. Det är himla skönt att kunna skapa en frizon hemma där man vet att luften är frisk och ren och bidrar till att minska eventuella symptom som man har! ?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *