Att våga följa sina drömmar

mammakropp

Imorgon är det dags för sista delen av doulautbildningen! Sedan är jag färdig doula och kan börja ta uppdrag! Det känns så spännande och jag har faktiskt eventuellt ett uppdrag på gång!

Det känns nästan overkligt då hela processen från beslut till påbörjad kurs och nu snart kursavslut gått rätt fort.

Men vid årskiftet i år kände jag att jag behövde lyssna på mig själv, ställa mig själv frågan vad som egentligen är viktigt för mig och vad som gör mig lycklig. Ganska snabbt insåg jag att skrivandet var något som är starkt rotat inom mig men som jag släppte taget om när jag fick barn. För att det helt enkelt inte fanns någon ork till det. Men skrivandet fungerar som terapi för mig. Det är som att öppna en ventil och så rinner känslorna ur mig och blir till ord och meningar som formar tankar och resonemang. Ofta vet jag inte vad jag ska skriva när jag väl sätter mig ner för att gör det, orden kommer liksom till mig när jag bara tillåter mig själv att känna efter. Sen blir det knappast någon färdig text av det jag först skriver ner utan det krävs ofta en del redigering och omstrukturering innan jag har en färdig text. Men innehållet finns oftast där redan från start.

När vi lekte i parken igår!

Att jag sedan bestämde mig för att läsa doulautbildningen var för att jag så starkt kände att jag vill arbeta med gravida och nyblivna mammor. Jag vill skriva för dem och jag vill stötta och guida med den erfarenhet och kunskap jag själv besitter. Som för övrigt utökats något enormt de senaste månaderna i och med all litteratur jag läst. Jag är så fascinerad av hela födelsepeocessen och hur våra kroppar fungerar att jag ibland får hejda mig för att inte sväva iväg i ett samtal inom ämnet. Även om många tycker att det är kul att prata graviditet, förlossning och nyblivet föräldraskap kanske detaljerna jag kan snöa in på inte är lika intressanta för alla! ?

Därför känns det extra kul att få kasta sig in i födandets värld imorgon igen och gotta mig i det tillsammans med andra som tycker det är lika fascinerande och häftigt som jag! ?

Jag ska försöka uppdatera lite på instagram och stories i helgen! Följ mig där vetja! @gamzeberglund

Jag önskar er alla en supertrevlig helg! ❤


2 svar till “Att våga följa sina drömmar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *