Besöka underBARA BARN med barn

Underbara barn

Underbara barn

Besöka underBARA BARN tillsammans med barn

Mässan underBARA BARN pågår under tre dagar, mellan fredag och söndag. På fredagen var jag där utan barn för att jobba med Ditt barn & Du och på lördagen åkte jag dit med min dotter som är 3,5 år för att testa mässan tillsammans med barn. Oj, vad mycket roligt det fanns för barnen där – både aktiviteter och massa gott att smaska på.mjölka ko

krama nalle

Aktiviteter för barnen

Vi besökte Eko-stigen som Konsumentföreningen Stockholm hade. Där kunde man bland annat prova på att mjölka en ko (inte riktig då), odla krasse och pyssla.

Vi testade förstås även hoppborgen och bollhavet och hälsade på goa nallar som var på promenad runt mässområdet. Och så hittade vi en plats där det hade snöat låtsas-snö och där barnen fick prova på att åka skidor.

åka skidor med barn

Sen gick vi till stora scenen för att titta på teater! Där fanns Kapten Reko som sjöng och tokade sig och berättade för barnen om hur viktigt det är att inte slänga maten och hur man kan bli en miljöhjälte. Barnen klappade händerna och fick komma upp på scenen för att dansa! Såklart var alla barnen miljö-hjältar och fick varsin medalj när showen var slut! Mycket uppskattat och mycket glädje!

I var och varannan monter fanns det roliga saker för barn att göra. Det pysslades, man kunde klä ut sig, prova leksaker, få ansiktsmålning och mycket annat. Skoj, skoj!

Kapten Reko
Kapten Reko

lek i monter

Äta

Något jag tyckte var positivt var att det fanns mellis lite överallt. Bra om man är där några timmar. Det både bjöds på och såldes smoothie-påsar av olika slag. Frill var där och bjöd på supergod (!) och nyttig glass som enbart består av grönsaker, frukt och bär. Och så fanns det även korv inne på mässområdet, utöver den mat som säljs i restaurangen och kafédelen. Och så förstås en hel del godis i montrarna! Nom nom om man får äta socker!

Frillo Smoothieglass

Ellas Kitchen

lila ballong

Tips inför mässbesöket

Något jag kommer att tänka på inför nästa års mässbesök tillsammans med barn är att inte vara där så många timmar eftersom intrycken är många och ljudnivån ganska hög. Det är mycket folk där så det är konstant sorl. Människor är förstås olika, men både jag och dottern var ganska trötta i huvudet efter några timmar på mässan och flera jag pratade med upplevde samma sak. Ett tips är att dela upp besöket på mässan under flera dagar eftersom mässan mellan fredag och söndag. Det finns gott om bra aktiviteter för barnen och bra mässerbjudanden för shoppingsugna föräldrar så det räcker för några dagar 😉


4 svar till “Besöka underBARA BARN med barn”

    • Ja, eller hur! Jag har en förhoppning om att dottern ska kunna gå skidskola trots att jag är höggravid då =P Hon verkar gilla att åka skidor.

      Det stämmer att det är från Orsa Grönklitt! Blåbäret heter Bärra 🙂

    • Ja, det var sjukt mysigt och roligt! Sen finns ju Underbara baby i vår! Den mässan är lite mindre men också bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *