bli tvåbarnsförälder
Bli tvåbarnsförälder

100 dagar kvar till beräknad förlossning och till att jag ska bli tvåbarnsmamma! Jag som en gång tänkte att jag bara skulle skaffa ett barn. Nu är det omkring 100 dagar kvar tills vi har en till liten skatt. Oj, vad många tankar som snurrar i mitt huvud inför att få vårt andra barn. 

Tvåbarnschocken

Många pratar om tvåbarnschocken. Vad är det egentligen? Hamnar alla i den? Kommer jag hamna i den? Ibland känner jag mig väl förberedd eftersom det är andra gången och jag har en del knep att ta till. Jag vet mer om mig själv och hur jag kan reagera i olika situationer (hej, sömnbrist). Mycket av det som komma skall har vi redan gjort en gång. Å andra sidan kan man aldrig veta vem det är som dyker upp eller hur livet kommer att bli.

Tankar inför andra barnet

Kommer jag klara att ha två? Ja, såklart jag gör det, men jag gissar att det blir en utmaning att vänja sig i början, eller vad säger ni andra?

Hur klarar man av att älska så mycket? När bröstet sprängs av kärlek till ett barn. Nu ska ännu en få plats där.  Jag kommer nog explodera av kärlek!

Hur blir det med sömnen i början? När det inte går att gå och lägga sig bara för att bebis sover? Jag är ärligt talat lite rädd för sömnbristen och vad den gjorde med mig.

Kommer dom vara olika eller lika? Jag föreställer mig ju att liten i magen blir ungefär som vår första. Det är det enda jag har att gå på. Men så behöver det ju absolut inte vara. Vi har ju faktiskt ingen aning! Häftigt!

Tänk att få följa ännu en liten människa! Alla små utvecklingsteg. En människa som ska upptäcka världen, börja prata, som jag ska visa världen och en liten som garanterat kommer lära mig en väldans massa om livet!