Min lilltjej har haft stark vilja ända sedan hon tittade ut ur magen och säger mer än gärna ifrån om något inte faller henne helt i smaken. Fram tills nu har jag kunnat följa henne i vissa önskningar eller distrahera med något för att få min egna vilja igenom, men nu har vi ett problem – blöjbytena.

Efter förkylningen som aldrig ger med sig ? har hon börjat förknippa skötbordet med något hemskt eftersom hon fått så mycket näsdroppar där och vi har även behövt snorsuga henne flera gånger per dag. Hon tycker det är obehagligt och jag förstår henne. Men det har gjort att blöjbytena som redan var jobbiga innan förkylningen blivit helt fruktansvärda.

Hon har aldrig tyckt om att ligga på rygg men tidigare har man kunnat ge henne en skojig leksak i handen eller något annat hon tycker är kul och därefter snabbt byta blöjan och sätta på en ny. Men nu går det liksom inte. Så fort jag lägger ner henne vänder hon sig i typ samma rörelse och hon är så stark, jag kan knappt hålla fast henne och om jag verkligen försöker så känns det liksom så fel. Dels för att jag måste göra det så hårt att hon faktiskt kan få ont men också för att det knappast kommer att göra skötbordet som redan står på minuslistan till en härligare plats. ?

Har ni något tips på vad jag kan göra? Vi har byxblöjor så jag måste inte prompt få henne att ligga kvar efter själva blöjbytet för att sätta på en vanlig blöja mer än inför natten, men jag hinner knappt få av blöjan innan kampen börjat och ännu mindre torka rent. Allt jag ger henne i handen som distraktion kastar hon omedelbart bort och försöker bara vända sig om.

Häromdagen var vi på café när jag behövde byta på henne och jag höll på att smälla av för att det var så svårt. ?

Ge mig snälla era bästa tips om ni har några! ❤