Lära sig bokstäver med Clicko

clicko

clicko

Vår dotter har länge visat ett intresse för bokstäver. Och som förälder är det ju bara att haka på och fortsätta uppmuntra och stödja det intresset. Bokstäver råkar ju vara något som är bra att kunna.

Talet kommer mer naturligt än förmågan att kunna läsa och skriva. För det krävs mer medveten hjälp från oss vuxna. Och det allra bästa man kan göra som vuxen är att göra det lärandet roligt och lekfullt. Jag håller därför ögonen öppna för roliga leksaker, spel, tavlor, pussel osv med bokstäver. En av de sakerna vi har här hemma är Clicko som jag skulle vilja visa och tipsa er om.

clicko

clicko bokstäver

Varför är det bra att bekanta sig med bokstäver?

Det finns en stor frihet i att kunna läsa och skriva eftersom vi idag har mycket text omkring oss. Det gäller naturligtvis också barn. I början kan det handla om att att lära sig ljuda och skriva sitt eget namn eller att tyda vad som står på skyltar och förpackningar. På längre sikt handlar läsandet och skrivandet om att kunna kommunicera något man vill berätta, att ta del av information och att kunna ta del av andra människors berättelser och erfarenheter via det skrivna ordet. Det finns helt enkelt ett jättestort värde och en stor frihet i att kunna läsa och skriva.

Clicko bokstavsspel

Vad är Clicko?

Med Clicko kan barnet lära sig bokstäver på ett lekfullt och kreativt sätt. Clicko består av ett gäng byggdelar, med integrerade magneter, så att man kan klicka ihop bitarna och på så sätt forma bokstäver. Man kan vända och vrida och prova sig fram och se vad det blir. På så sätt kan barnet lära sig skapa bokstäver även innan det lärt sig penngreppet och utvecklat finmotoriken för att skriva bokstäver med penna och papper. Det är alltså en bra pedagogisk leksak som gynnar barnets utveckling samtidigt som barnet leker (och ett busenkelt sätt för oss föräldrar att stödja barnets utveckling). Bra, va?

→ Här hittar du Clicko!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *