En viktig frukost med Läkarmissionen och Hej hej vardag

frukost läkarmissionen

frukost läkarmissionenlouise winblad

Idag var jag på Läkarmissionens viktiga frukost där Louise Winblad från hej hej vardag delade med sig av upplevelser från resan till Etiopien. Där besökte de projekt som Läkarmissionen och alla givare är med och stödjer. Louise berättade om den stora fattigdom som finns i Etiopien och hur den leder till att barn hamnar på gatan, i barnarbete eller blir offer för trafficking. Läkarmissionen arbetar med att ge barn i Etiopien utbildning. Utbildning är nämligen ett sätt att undvika mycket av det här eländet många barn tvingas gå igenom.

läkarmissionen
Foto: Anna Ledin Wirén

Det jag tar med mig och som jag tycker att Louise förmedlade var allvaret i barnens utsatthet och samtidigt hopp om att förändring är möjlig. Allvar – För det är allvar när barn kånkar runt på tunga lass på ryggen, sliter och slavar när de egentligen borde leka och gå i skolan. När ungar säljs som sexslavar och upplever vidrighet och misshandel bortom mänskligt förstånd.viktig frukost läkarmissionen

skyddsängel
Foto: Anna Ledin Wirén

Hopp – för att vi kan förändra. Jag tror det handlar om att vi behöver förstå att vi faktiskt kan och sen kavla upp ärmarna och göra något. Som att bli skyddsängel och med 100kr i månaden stödja ett barn så att hen får gå i skolan och få äta två mål mat om dagen och få tillgång till sjukvård. Och inte minst en tro på framtiden. Här gör du det!

gravidmage
Jag tror vi skrattar här för att någon just föreslagit att vi ska hoppa på bilden. HELT uteslutet när man är gravid.

Här, i Bergrummet och Leksaks- och seriemuseet, höll vi till. De hade ordnat med god och bra frukost och jag kommer definitivt åka tillbaka dit med dottern någon dag!

bergrummetrubinkola

frukost bergrummet

louise winblad kram→ Om du blir skyddsängel och stödjer ett barns skolgång, ger tillgång till mat och sjukvård för 100 kr / månaden får du ett signerat print av Louise Winblads bild ”Kram”!

Tack Läkarmissionen och Louise Winblad för den trevliga, allvarliga och hoppfulla frukosten och att ni delade med er av vad ni vet och berättade vad vi kan göra för att hjälpa. Och tack till Bergrummet och Leksaks- och seriemuseet för att ni ordnat det så bra!


2 svar till “En viktig frukost med Läkarmissionen och Hej hej vardag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *