Giving People: Många av våra sökande är ensamstående mammor

giving people

giving people

Många av de som söker hjälp hos Giving People är ensamstående mammor som befinner sig i en ekonomisk situation där de har svårt att sätta mat på bordet eller köpa skor och kläder som barnen behöver. Ekonomiska problem kan ge svåra konsekvenser för barnen. Här berättar Giving People mer om vilka barn och föräldrar de hjälper, hur du kan hjälpa dem genom Giving People och hur hjälpen når fram.

Vilka barn och föräldrar hjälper Giving People?

Giving People är en hjälporganisation som hjälper ekonomiskt och socialt utsatta barnfamiljer i Sverige. Via sociala medier förmedlar vi årligen hjälpt till över 5000 barnfamiljer med matkassar, skor, kläder, blöjor och möjligheten att fira jul och födelsedagar. Våra hjälpsökande familjer har olika brakgrund. Långtidsarbetslöshet, sjukdom hos föräldrar eller barn är några av de anledningar till att man hamnar i en ekonomiskt utsatt situation. Många av våra sökande är ensamstående mammor som deltidsarbetar eller har ett lågavlönat yrke där man vid en separation, en kortare tids sjukdom eller liknande finner sig i en situation där man inte kan sätta mat på bordet till sina barn eller köpa de skor och kläder de behöver. Detta är en viktig målgrupp då Giving People i tidigt skede kan gå in och avhjälpa att familjen skaffar sig långvariga ekonomiska problem genom att ta smslån eller hamna hos kronofogden. Ekonomiska problem som ofta får svåra konsekvenser för barnen.

Hur kan jag hjälpa barnen genom Giving People?

Julen 2016 hjälpte vi över 2200 familjer att fira jul och i år hoppas vi kunna hjälpa minst lika många. Ända fram till den 19 december kan man swisha “JUL” och valfri summa till 123 137 65 24. Intäkterna går oavkortat till att ge barn julklappar och julmat. För att hjälpen ska hinna nå fram från oss behöver vi ha ditt stöd senast den 19 december.

På vår hemsida www.givingpeople.se finns även vår gåvoshop. Här hittar du julklapparna till hela släkten som gör verklig skillnad för utsatta barn. Till varje julklapp får man ett gåvobevis som man sedan kan ge bort och även här går intäkterna till julklappar och julmat till alla de tusentals barn som väntar på vår julhjälp.

Hur når hjälpen fram?

Som givare kan man själv köpa det barnen behöver och lämna över till familjen. Väljer man att istället swisha eller handla i vår webbshop så går de medlen till presentkort där familjen själva kan handla den mat, julkappar, vinterskor, jacka etc som de sökt hjälp med.

2 svar till “Giving People: Många av våra sökande är ensamstående mammor”

 1. Hej! Jag hjälper en flyktingfamilj här i Huddinge som har fått uppehållstillstånd. Det är tyvärr så att de inte får bo kvar i lägenheten de bor i. De har 2 små barn. Svår ekonomi, de gick till socialen men fick ingen hjälp där. Kan de få någon hjälp av er, eller kan ni hänvisa till någon annan?

  Med vänlig hälsning
  Nivedita Stengård

  • Hej,

   Så tråkigt att höra om deras situation 🙁 Så bra att du hjälper! Ditt barn & Du har inte sådan hjälpverksamhet men om du vill komma i kontakt med Giving People finns deras kontaktuppgifter här via länken: https://www.givingpeople.se/vad-vi-gor/
   Lycka till! Hoppas det löser sig för dem <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *