gravid vecka för vecka

Gravid vecka 34

Välkommen vecka 34! Bara 48 dagar kvar.

Här bökas det runt i magen kan jag säga. Nu flyttar sig magen kors och tvärs och rätt vad det är kommer det en liten fot. Jag tycker det är så häftigt! Lika häftigt är det att tänka på att barnet ju faktiskt gör små saker som man inte känner, som att suga på tummen eller öva på griprörelser. Samma griprörelser som sen ska greppa ens finger när barnet kommit ut. Barnet är nu ca 42 cm från huvud till fot och väger drygt 2 kg. Och större ska det blir.. jisses.

selfie

Igår var jag och magen på gravidfotografering hos Bodil Bergman Hughes. Jag ska vara med i hennes podd Magpodden så vi plåtade till det. Hon är så duktig och tar så fina bilder! Magpodden spelas in med blivande och nuvarande mammor. I den kan man få lyssna på hur andra upplevt graviditet, förlossningar, amning och mammalivet. Och snart är det alltså dags för mig att gästa podden.

studio

höggravid vila

Vilade magen innan fotograferingen

selfie Bodil

dokumenterade varandra när vi gick loss och fotade till våra sociala kanaler

Jag tycker det är så fint att dokumentera den växande magen. Gjorde inte det med Henny förrän i slutet, tyvärr, och är så glad för de fina, professionella bilder Bodil tog på den här magen. Visar ser sen.

Ni som är eller har varit gravida – fotade ni era magar?

Läs också:

→ Gravid vecka 33 – om sorg, att må dåligt och att ta om sig själv

→ Gravid vecka 32

→ Gravid vecka 31 – Förbereda sig för bebis