Jag vet inte om jag vill säga ”Välkommen gravidvecka 42” som jag brukar göra. Det blir mer ett konstaterande att jag vi kliver in i vecka 42 och att jag gått 41 fulla veckor.

Igår kväll när vi satt och tittade på Sveriges Mästerkock började jag tycka att förvärkarna och de där ”känningarna” jag haft de senaste veckorna tilltog och dessutom började komma regelbundet. Efter ett tag började jag klocka dom. Och mycket riktigt, ungefär var 5:e minut kom dom och höll på strax under minuten. Och ont gjorde det. Så pass att jag kände behov av att andas mig igenom dom.graviditetsvecka 42

När det hållit på så tänkte jag på alla de omföderskor som det går väldigt snabbt för och att jag ville komma in för kontroll. Så i natt hängde jag på KS, gjorde kontroller på bebis och mig och fick prata med barnmorska. Det hade inte hänt så mycket så jag fick en citodon och åkte hem.

Värkarna var värre i natt men nu under förmiddagen har det lagt sig något och istället åker vi in för ett extra ultraljud på Karolinska sjukhuset idag som man får göra i vecka 41+0 för att kontrollera bland annat mängden fostervatten och hur bebis mår.

Nu kan man lugnt säga att det närmar sig..

Läs mer: 6 saker du bör veta om förlossningen