På konferens om hur vi stoppar sexuella övergrepp mot barn

skillnad på riktigt

skillnad på riktigtIdag har jag varit på konferensen Skillnad på riktigt. Den fokuserade på hur vi kan stoppa sexuella övergrepp mot barn och där fanns opinionsbildare och företag (som jag själv representerar), organisationer och politiker som alla arbetar med frågan på något sätt.

skillnad på riktigt konferens

Brott mot barn är det vidrigaste jag vet! Visste du att runt 20% av alla barn har utsatts för sexuella övergrepp? Och att problemet finns i alla samhällsgrupper? Förövaren är heller inte bara ”äckliga gubbar” utan kan vara vem som helst.

arg

Jag hann inspireras, glädjas åt goda resultat, förargas och bli förbannad över förövarnas strategier. Visste du att det finns handböcker, skrivna av förövare, på hur de ska närma sig våra ungar för att kunna begå övergrepp? Just nu, såhär i stunden, finner jag inga vettiga och lämpliga ord för att beskriva den avsky jag känner. Men jag vill verkligen poängtera hur viktigt det är att vi pratar med våra barn om det här, på deras nivå förstås, på vad man får och inte får göra med andras kroppar, integritet och var gränser går, att barnens kroppar är värdefulla och att de bestämmer över den. Och att vi vuxna visar att vi vill och vågar lyssna om barnet har något att berätta.

uppdatering från instastory

Jag uppdaterade från vårt Instagramkontos instastory under dagen där jag bland annat gav några exempel på hur man kan upptäcka att ett barn far illa och vad man kan göra om ett barn far illa.

Det här är ett ämne jag brinner för och mer om detta kommer så småningom på Ditt barn & Du. Som föräldrar behöver vi känna till hur barns utsatthet kan tas i uttryck och veta vad vi kan göra för att förhindra, skydda och hjälpa ♥


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *