Det här med att laga mat tillsammans med små barn

laga mat med barn

pizzadeg

Laga mat tillsammans med små barn.. mysigt men inte det lättaste tycker jag, ärligt talat. Kul tycker barnet däremot. Så trots att mjölet flyger och far, det petas i smeten och kladdiga grejer åker i golvet, så ställer jag mig där igen. För om man får till matlagningen tillsammans får man ju mer tid tillsammans och barnen kan lära sig massor. Vi brukar prata om maten efteråt och fråga hur hon gjorde och vad hon hade i. Gissa om hon blir stolt och glad när hon fått hjälpa till och kan berätta vad hon gjort när vi ska äta!

laga mat med barnen

Jag vill att hon ska tycka om mat och våga testa och jag tror att det här med att laga mat tillsammans kan göra att intresset och aptiten för maten kan öka. Här bakas det pizzadeg som ska in på en sten i ugnen och få en sån där god, krispig botten. Pizzan kan man verkligen experimentera med och ha massa olika goda saker på. Vad sägs om ruccola, supergod tomatsås, fetaost, mozzarella och tapenade?

egen pizzadeghemmagjord pizza

En som är en hejare på att laga god mat tillsammans med barnen och som man kan inspireras av om man är som jag (lite dubbel till det här med att laga mat med barnen alltå), det är Fanny Lindqvist. Hon har skrivit boken ”Det stora matäventyret – att lyckas med barnen i köket”.

barnvänliga recept

recept för barn

Fanny har själv barn, så matlagningen sker på barnens nivå och hon har en massa bra tips för hur man kan få barnen engagerade. Recepten är utan socker, mjölk och gluten, de är enkla att följa och har få ingredienser. Tumme upp, helt enkelt! Även hon gör pizza med barnen och har ett spännande recept med blomkål som vi ska testa här hemma. Och busburgare verkar inte heller så dumt! Tips, tips! → Här hittar du Fanny och en massa bra recept!

Läs också:
→ Barns självkänsla utvecklas i relationer


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *