Lära känna sitt barn

Stjärnklart

Stjärnklart

Det här med att lära känna sitt barn.. På bilden sitter min lilla goding. Hon tittar intresserat på repet av hela showen som pappa David turnerade med i november-december. I både min och Davids släkt finns mycket sång och musik. Och även hon har tidigt visat ett intresse för dans, sång och musik. Och jag undrar om det verkligen bara är vi som påverkat henne eller om det funnits med henne från början.

Känna igen sig själv i sitt barn

Jag känner ofta igen mig själv i henne. Att hon råkade bli lite som jag kom väl egentligen inte som en överraskning. Hon har begåvats med både styrkor och sånt som innebär utmaningar för mig som förälder och sånt som jag själv brottas med fortfarande, fast jag är vuxen.

Lära känna sitt barn och sig själv som förälder

Det är så häftigt att bli förälder! Man vet ju inte vem det är som kommer ut. Vilket temperament har barnet? Vad kommer barnet tycka om? Vilka utmaningar kommer jag ställas inför som förälder? Hur reagerar jag själv på allt det nya med mitt barn? Det är ju mycket man inte kan veta, förrän man är där och lär känna sitt barn och sig själv som förälder till just det barnet.

Fram till mitten av 1900-talet trodde man inte att barn hade några medfödda personlighetsdrag. Man trodde heller inte att de var riktigt medvetna som små. Idag vet vi att barn är olika redan från början. Att barnet formas både av dig som förälder och den omsorg barnet får, men också utifrån det där alldeles egna, det medfödda. Det som ju i sin tur formar oss som föräldrar.

Och nu är jag där igen, med en till ny liten människa att lära känna. Utvecklande, utmanande och såå häftigt ♥

Hur har det varit för dig i upptäckten av vem ditt barn är och vad det innebär för dig som förälder?


4 svar till “Lära känna sitt barn”

 1. Jag ser så mycket fram emot den resan. Min sambo och jag är så olika där jag är den lugna medan han har sitt chilenska temperament som kan komma fram titt som tätt. Kommer bli så fascinerande att se vad som kanske påverkar den lille i hans utveckling och hur. Vara med och se honom växa in i sin personlighet från första början. Som du skriver, riktigt häftigt!

  • Ja, det är verkligen häftigt 🙂 Ska bli roligt att se om systrarna blir lika eller olika 🙂
   Och snart är ni där! <3

 2. Vilken fantastisk blogg och hemsida du har! Tack för kommentaren i min, bara ett hjärta kan göra otroligt mycket ❤️

  Jag lär mig fortfarande av barnen i mitt föräldraskap, har växt upp med mina pojkar och ser en stor förändring i mitt sätt att vara nu med lilltjejen. Att ha hunnit bli vuxen och trygg i min roll som förälder är verkligen så annorlunda. Reflekterar mycket över dina inlägg!

  • Å, tack!! Började bygga magasinet för snart ett år sen och flyttade min blogg hit i höstas så jag blir jätteglad av att höra att det ser bra ut 🙂 Det är ju lite pyssel för att få till det såhär i uppstart.

   Ja, man fortsätter verkligen utvecklas hela tiden. Barnen går ju alltid in i nya faser och där har man aldrig varit förut. Grym personlig utveckling det här med att bli förälder 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *