Ibland får man måla på golvet

väggplansch

väggplansch

Det är ju faktiskt lite kul att måla på golvet, så ibland får man det här hemma. Vi har en stor rulle papper som vi tar fram. Men den här gången var det mest för att väggplanschen Henny skulle måla var så väldans stor! Så det var lättast att sätta sig på den och börja gå loss.

väggplanschPippi Långstrump

Och där höll hon sig sysselsatt ett tag.. Det var lika bra att köra vidare i pippi-anda och äta middag på golvet också. Ibland tycker även jag det är skönt att strunta i reglerna. Det enda som det fortfarande var lite noga med, det är att potatisplättarna alltid ska vara skurna i fyra delar och att lingonsylten ska ligga i en klick i mitten på varje plätt. Och det är alltså dotterns påhitt. Och det är en väldigt, väldigt viktig regel.

Måla på golvetmålaPippi Långstrump

I övrigt blev kvällen lite som den blev. Henny målade fötterna när jag vände bort blicken en stund. Sen läste vi Pippi Långstrump som god natt-saga och hon fick för sig att hon skulle sova med fötterna på huvudkudden. Det är bara det att det gör hon ändå utan att veta om det så fort hon somnat. I skrivande stund ligger hon och sover på tvären över våra sängar här intill mig.

Nu ska planschen torka och sen ska den få pryda väggen i hennes rum!

Läs mer: Därför är kreativitet viktigt i barns liv – 5 tips för att stödja utvecklingen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *