Resa med barn – Intervjuad hos Resa medvetet


resa med barn

För ett tag sen blev jag intervjuad hos ”Resa medvetet” om barn och resor i en bloggserie som heter Spektrum. Där berättar bloggare om sin syn på resor och jag gav bland annat min bild av resor med barn.

”För barn finns äventyren överallt och det tror jag är viktigt att vi vuxna kommer ihåg.
För barn finns äventyren i allt det enkla, som i närmaste skogsparti, men också naturligtvis på de längre resorna till platser som är olika de man själv kommer från.”

När jag var liten tog mina föräldrar med oss runt i Sverige. Vi har varit i somrigt fjällen, fiskat krabbor på västkusten och rest runt på Öland och Gotland. Och vi har varit på många små utflykter i närheten. Fått lära oss tälja med kniv, tagit med sittunderlag och druckit varm choklad i snön och fiskat i sjön på somrarna. Jag minns våra resor och äventyr med stor glädje, även de allra enklaste. Kanske särskilt nu när jag själv blivit förälder och tänker tillbaka på allt jag själv fått. Vi har haft väldigt roligt!

picknick

Jag tror det är viktigt att som vuxen påminna sig om att äventyren även finns i det enkla för barn. Man behöver inte åka långt, bo fint och äta dyrt. För många är det svårt att få till resor eftersom det snabbt kostar ganska mycket pengar. Något vi tycker är mysigt är att ta med maten ut och ha picknick. Här satt jag och Henny i parken i närheten och åt pannkakor med sylt och drack kall mjölk i termos. Hur mysigt som helst! Hur som.. här finns inlägget och de andra i serien att läsa → Spektrum: Ditt barn & du om barnens äventyr i det lilla

Hur ser du på resor och äventyr med barn?


5 svar till “Resa med barn – Intervjuad hos Resa medvetet”

    • Det tror jag också. Att få besöka kulturer och platser som är annorlunda än de vi har hemma och få möta olika sätt att leva på. I synnerhet när barnet blivit äldre. Sånt berikar.

  1. Så härligt med föräldrar som inte säger att man måste spendera massa pengar på nöjesparker osv, men att det faktiskt räcker med det lilla!

  2. Väldigt intressant 🙂 man behöver inte göra mycket för de ska bli ett äventyr för ett barn <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *