Semestra med barn


Att resa med barn – alldeles fantastisk men också rätt så slitigt! ?Jag tänkte sammanfatta höjdpunkterna med vår resa men också sånt som kan vara värt att tänka på till nästa gång!

Jag kan börja med att berätta att jag, min syster och barnen var på en typisk charterresa till ett All Inclusive hotell där tanken var att vi skulle stanna inom hotellområde i princip hela semstern. Mest för att vi tänkte att det skulle vara smidigast så!

Bra saker att packa med

Det är alltid slitigt att packa inför en semester som mamma i jämförelse med hur det var innan man fick barn! Från att ens största bekymmer var om man hade med sig outfits som skulle matcha varandra så ligger funderingarna nu istället kring hur många blöjor man ska ha med sig, om man har packat ner all potentiellt nödvändig medicin tillsammans med vilken sorts solkräm man ska köpa till barnen!

Dessa saker tycker jag att man alltid måste ha med sig för en lyckad semester! (Gäller främst barn som slutat helamma och uppåt i ålder.)

☀ För många blöjor. Räkna antalet du tror att du kommer att behöva och lägg till ett par extra. Det är klart att blöjor även finns utomlands men de kan vara av varierande kvalitet och känsliga små barnrumpor kan i värsta fall reagera med jobbiga blöjutslag.

☀ UV kläder. Små barn ska alltid ha UV-kläder som täcker majoriteten av kroppen men även större barn kan med fördel ha UV tröja då de lätt bränner axlar och andra hårt solexponerade kroppsdelar.

☀ Alvedon, termometer, näsdroppar, nässug, vätskeersättning. Om sjukdomen är framme vill du snabbt kunna sänka feber, lindra nästäppa eller blanda till vätskeersättning.

☀ Barnmat. Har du ett mindre barn kan du med fördel ha med en förpackning gröt eller välling tillsammans med några burkar barnmat och klämmisar. Man vet aldrig om maten på plats faller de små i smaken och då vill man enkelt kunna fixa något annat för att mätta magen!

☀Flygplansproviant och överraskning. Packa med klämmisar, majskrokar och god dryck att erbjuda under start och landning för att lindra lock för öronen. Förbered också gärna någon spännande ny leksak eller pysselbok du kan dra fram när tristessen börjar kännas påtaglig!

☀iPad. Räddaren i nöden! ❤ Hur många gånger har inte iPaden hjälp en stackars förälder att slumra till en extra välbehövlig stund på morgonen eller möjliggjort en stunds vila och kopp kaffe mitt på dagen! Dra fram vid behov, nöden har ingen lag!

Vid matbordet

Eftersom vi bodde på All Inclusive hotell hade vi vid varje måltid en stor buffé med massa smaskig mat att välja blad tillsammans med ett efterrättsbord! Dröm kanske du tänker men det var faktiskt inte fullt så fantastiskt som det låter. Maten smakade bra men matsituationen var till en början allt annat än enkel. Vi var två vuxna och två barn varav ett supermammigt som helst ville sitta fasklistrat som ett plåster på vederbörande under dygnets alla timmar, så att hämta mat var tvunget att gå snabbt och smidigt! Först gjorde vi misstaget att ta mat till barnen först och sedan gick vi i omgångar och tog vår egen men barnen hann äta upp och bli otåliga innan vi ens hunnit igenom halva vår tallrik och vi insåg snabbt att vi var tvungna att byta taktik! Vi löste det på så vis att jag hämtade mat åt båda barnen på en och samma tallrik samtidigt som jag tog mat till mig själv (tyvärr inga bläckfiskarmar i det här läget). Därefter portionerade jag upp barnens mat på varsin tallrik och skar upp den i lagom stora bitar medan syrran gick och tog mat till sig. Och när vi tre var redo att äta kom även syrran tillbaka och vips kunde vi alla fyra äta tillsammans i ”lugn och ro”. Att Lillbus bordsskick sedan ledde till att kypare sprang med sopskyffel under bordet ca var annan minut och att vi efter någon dag fick en så kallad ”bebisduk” att bre ut under hennes tallrik är en annan femma. Och vad är grejen med att alla utomlands matar sina barn tills de är typ 10år? Jag tror jag var den enda på hotellet som lät mina barn äta på egen hand. Men måste erkänna att det var lite pinsamt när vi efter varje måltid lämnade ett bord efter oss som såg ut som ett smärre bombnedslag. ? Men barnen åt med god aptit och det är väl ändå huvudsaken?! ??‍♀️

Dagsaktiviteter

Vi bodde på ett otroligt barnvänligt hotell med enormt poolområde som också innehöll mängder med vattenrutschkanorna så stora hjärtat var ju överlycklig när det var dags för plask och lek i vattnet. Även här var vi först lite orutinerade och turades om att leka med H då han helst inte ville leka ensam. Men det ledde till att jag fick prick noll vila under de första dagarna då jag roade Lillbus under hennes vakna tid och sen passade på att leka med H när hon sov sina två tupplurar. Men några dagar in kände jag att det inte riktigt var hållbart och här kom vår kära vän IPaden in! Älska iPad! Den följde därefter med ner till poolområdet och åkte fram varje gång Lillbus tog sig en tupplur och äntligen kunde även den här mamman få sig en minst sagt välbehövlig vila. Jag är en såndär person som är i stort behov av regelbundna pauser, annars tar jag liksom slut. Jag måste få ladda om batterierna!

Sammanfattningsvis hade vi en bra resa och allt eftersom dagarna gick fick vi mer rutin på allt och kunde njuta mer av semestern! Tycker ni att jag har fått med allt på den nödvändiga listan? Saknas något ni tycker är viktigt får ni gärna skriva det i kommentarsfältet nedan! ❤


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *