TÄVLING: Vinn familjefotografering med Minna Ridderstolpe och fotoalbum från Once Upon App

Foto: Once Upon App

Foto: Once Upon App
Foto: Once Upon App

TÄVLING

–  I samarbete med familjefotografen Minna Ridderstolpe och Once Upon App –

Tänk alla dagar med dina barn, så mycket som händer. Tiden och barnens utveckling går i raketfart och vi fotar mer än någonsin. Men vad tar vi för bilder? Och hur bevarar vi våra viktigaste minnen?

Nu kan du vinna tre timmars dokumentär familjefotografering med fotografen Minna Ridderstolpe och designade fotoböcker från Once Upon App! Tre vinnare kommer utses, kanske blir det Du? Läs tävlingsvillkoren och hur du gör för att vinna i inlägget. Tävlingen avslutas 28/1.

Vinster

1:a pris:
Tre timmars familjefotografering, värde 5 900 kr, hemma hos er med fotografen Minna Ridderstolpe och Designad fotobok från Once Upon, värde 245 kr–635 kr beroende på produktval och antal sidor (max 60 sidor). Frakt tillkommer. Appen är gratis att ladda ner och finns både på App Store och Google Play. 

2:a pris: 
Designad fotobok från Once Upon – en till dig och en till en vän. Värdet på en bok är 245 kr–635 kr beroende på produktval och antal sidor (max 60 sidor). Frakt tillkommer. Appen är gratis att ladda ner och finns både på App Store och Google Play.

3:e pris: 
Designad fotobok från Once Upon. Värdet på boken är 245 kr–635 kr beroende på produktval och antal sidor (max 60 sidor). Frakt tillkommer. Appen är gratis att ladda ner och finns både på App Store och Google Play.

fotoböcker
Foto: Once Upon App

Once Upon – det nya sättet att göra fotoböcker

Appen Once Upon är ett nytt sätt att göra fotoböcker, perfekt för vardagsbilderna som samlas i din telefon. I appen gör du inlägg med bilder och text, sedan designas din bok automagiskt. Du kan skapa tre böcker samtidigt och jobba med din bok dag för dag när du har en stund över – på toaletten, när barnen precis somnat, på bussen eller i soffan. Det har aldrig varit enklare att göra en designad bok med alla dina minnen. Appen är gratis att ladda ner och finns på både App Store och Google Play. 

Minna Ridderstolpe
Foto: Minna Ridderstolpe

 Familjefotografen Minna Ridderstolpe

Minna Ridderstolpe är en familjefotograf i Stockholm som trivs allra bäst i ditt vardagskaos. Hon är specialiserad på dokumentär familjefotografering, så att hon fotograferar er just som ni är. Ni behöver inte posera eller prestera framför kameran. Ni kan bara vara er själva, hemma hos er själva och hon hänger bara på för att få de där bilderna som känns – på riktigt. Hennes bilder av familjeliv, föräldraskap och barndom kännetecknas främst av humor och realism. Genom hennes bilder får ni uppleva er vardag på ett helt nytt sätt.
 

Vinst från fotografen Minna:
Tre timmars familjefotografering hemma hos er. Läs mer på: http://www.minnaridderstolpe.se/vadrdokumentrfamiljefotografering

Fotograferingen ska ske före 30 april 2018.
Resekostnad (milersättning eller tågbiljett) betalas av familjen om fotograferingen sker utanför Stockholm.

Bilderna levereras via ett webbgalleri och efter nerladdning gör vinnaren själv en fotobok via appen Once Upon (med en personlig kod).

dokumentär familjefotografering
Foto: Minna Ridderstolpe

Villkor

Bilderna är fria att användas av familjen. Vid användning på internet ska fotografens namn nämnas.
Bilderna får inte redigeras eller ändras via filter i appar eller redigeringsprogram. Fotograf Minna Ridderstolpe har rätt att visa bilderna i sina sociala kanaler, på sin hemsida, samt i andra fotografiska sammanhang till exempel fototävlingar och utställningar. Familjen ansvarar för att alla som är med under fotograferingen vet om detta. Personer som inte vill/kan synas i dessa kanaler kan inte delta under fotograferingen. Företaget Once Upon har rätt att visa bilderna i sina sociala kanaler och i mailutskick. 

Vinnarna väljs ut av Paulina Gunnardo, Minna Ridderstolpe samt Once Upon App och presenteras i Paulina Gunnardos blogg. Ni som vinner kontaktas först av Minna Ridderstolpe och Once Upon App.

 Vinsten/vinsterna kan inte bytas mot pengar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

Gör såhär

 1. Lämna en kommentar där du berättar om varför det är värdefullt för dig att dokumentera och bevara vardagen med barnen och varför just Du ska vinna.
 2. Ange den mail vi ska kontakta dig på om Du vinner.

Tävlingen avslutar 28/1. Varmt lycka till!

Tävlingen är avslutad. Här kan du se vinnarna!


38 svar till “TÄVLING: Vinn familjefotografering med Minna Ridderstolpe och fotoalbum från Once Upon App”

 1. Kids grow so quickly that having photographs of their everyday lives become a treasure in only a year or two. Truly priceless to capture these moments and to do so in a beautiful way.

 2. Första barnet dokumenterade jag flitigt, men nu med andra har det – till min stora sorg – fallit lite mellan stolarna. Lider av en fruktansvärd dokumentationsstress och skriver mycket om barnen och vardagen men saknar verkligen vardagsfamiljefotografierna. Dessutom finns det väääldigt få bilder på mig tillsammans med barnen, vilket till viss del beror på att jag inte gillar att fotograferas hehe, men framförallt för att jag oftast är den som står bakom kameran. Såhär i efterhand saknar jag sådana bilder och är övertygad om att det skulle vara värdefullt för barnen i framtiden.

 3. Jag älskar faktiskt Instagram. Jag använder appen som ett fotoalbum just för vardagen. När mina äldsta barn var små så hade knappt någon en smartphone och jag fotade dem mest med systemkameran. Ofta blev det fina bilder men alltid vid speciella tillfällen. Men livet är ju egentligen mest tiden mellan de speciella tillfällena och jag tror också att det är de perioderna jag kommer minnas bäst när jag i framtiden ser tillbaka på småbarnsåren. Och att ha bilder som lockar fram de minnena, av en vanlig promenad hem från föris eller en ännu ett fredagsmys i soffan, det kommer vara guld värt. Jag skulle vilja vinna fotograferingen eftersom att det knappt finns ett enda foto på hela familjen ihop taget efter att vårt fjärde barn föddes, så att få vår aldrig någonsin långtråkiga vardag med fyra kids dokumenterad vore helt fantastiskt!

 4. Första tiden med vår Elise är speciell på många sätt! Dels är jag relativt nybliven diabetiker (2015) och försöker ratta insulindoser med en bebis på höften. Dels är min syster inneboende och har därför ett speciellt band till Elise. Allt känns väldigt långt ifrån det man drömde om som barn, men samtidigt känns det så mycket bättre än jag kunnat tänka mig. Vår lilla familj är lite annorlunda och vardagen är sig nästan aldrig lik. Fantastiskt på så många vis 🙂 Skulle vara fantastiskt att vinna!

 5. Jag är en flitig användare av Instagram och tar väldigt mycket foton själv. Men för att bilderna ska ”passa i mitt flöde” blir de ofta tillrättalagda utan tvätt och stök i bakgrunden. Det är ju inte så livet ser ut egentligen. Mitt eget fotointresse gör också att jag tar mycket porträtt på mina barn. De blir fina men ofta saknar jag de mer realistiska bilderna. Det märks speciellt när jag ska göra den årliga fotoboken… Porträtt i all ära men vad gjorde vi egentligen?? Tycker inte att det blir bra när jag ska ta mer utzoomade foton själv. Det skulle vara alldeles fantastisk att få hjälp med det. Dessutom kul om även de vuxna kommer med på bild någon gång 🙂

  • Vi fotar och filmar med våra simpla mobilkameror då och då. Vi brukar sitta ned och titta på bilderna/filmerna ibland då barnen tycker om att se sig själva, vare sig det är glädje- eller skrikstunder vi ser. Men, vi har inte fått till det att framkalla foton att bläddra i traditionella album eller fotoböcker. Vi har heller inga bilder där vi i familjen är tillsammans inne, ute, borta eller med de nära. En vinst skulle bli en värdefull puff att bevara.

 6. Vi skulle så gärna vilja få första tiden med vårt lilla mirakel dokumenterat. Han är beräknad vilken dag som helst och är så efterlängtad. Väl medveten om att första tiden kommer att vara tuff vore det ändå så fint att få fånga allt det där som man sedan kommer att glömma när man bara minns de allra finaste stunderna.

 7. Jag älskar att dokumentera vardagen med mina barn men önskar så att jag kunde göra ett bättre jobb. Lillebror kom till världen för snart tre veckor sen och det har funnits så många värdefulla stunder som jag har missat att få med på bild. Alla gånger Storebror pussat Lillebror på munnen eller klappat på hans mun, och jag har varit för långsam med att knäppa en bild. Inte ens en syskonbild har jag hittills lyckats få till. Skulle så gärna vilja göra en riktig fotografering så man får bilder att spara i framtiden. Det hade betytt så oerhört mycket för mig.

 8. Att kunna sitta tillsammans och titta på foton är otroligt värdefullt och mysigt. Man minns de fina stunderna, kära familjemedlemmar som inte finns hos oss längre och viktiga milstolpar i livet. Foton är ett utmärkt samtalsunderlag och det kan även bli intressanta samtal om tiden som varit, det blir som en spontan historielektion för barnen!

 9. Jag är fotografen i min familj och därför finns det många bilder på mitt barn med andra i vardagen, men väldigt få på mig och henne. Skulle gärna vilja se oss utifrån nån gång. Annars finns det nog inget skäl till varför just jag ska vinna.

 10. Tiden går fort och med tre barn i olika åldrar (11, 9, 2 år) och mycket på gång i vardagen och på fritid så blir oftast tyvärr fotograferingen och dokumentationen lidanden. Husdjur, egna hobbies och aktiviter för barnen. Livet snurrar på! Och till sommaren blir vi ytterligare än i familjen och säkert ännu mindre dokumenterat av den och tiden dit… det vore fantastiskt med en nytändning att börja fota mera igen och skapa minnen för livet.

 11. Jag vill vinna så att jag också kan få vara med på bild tillsammans med barnen. Jag tycker om att fota och tar många bilder av mina barn och min man men jag själv blir ju aldrig med. Tycker det är tråkigt att de minnen som finns i fotona alltid blir utan mig så skulle så gärna vilja vinna detta ?

 12. Min lilla Ebbe, 5 månader gammal, är otroligt älskad och efterlängtad och jag njuter för fullt av varje mammaledig dag hemma med honom. Då jag är frivilligt ensamstående till honom spenderar vi väldigt mycket tid ensamma och även om jag själv fotar honom hundra gånger varje dag blir det inga bilder på vårt gemensamma vardagsliv. Det skulle vara fantastiskt roligt och betydelsefullt att få en sådan möjlighet!

 13. Hej!
  Har en son på snart 1 år och jag älskar att fota honom., både med spaggettiklet i ansiktet och utan?
  Mobilen är ju det man använder å då å då bläddrar man igenom bilderna lite snabbt…. Det jag märkt är att jag knappt inte har en enda bild på mej eller min sambo tillsammans med den lille! Önskar ja kunde vinna detta och själv få en insikt i hur våran vardag faktist ser ut? en vardag med mycket kärlek och även lite (mycke) kaos!
  Tiden med en liten går på tok för fort., man har svårt att hinna med!

 14. Som ensamstående mamma blir det sällan foton med mig och min dotter tillsammans vilket jag inser att jag saknar. Att föreviga oss tillsammans ur någon annans synvinkel skulle vara så fint att ha i framtiden.

 15. När jag skilde mig förlorade jag alla bilder på mina tre barn (8, 10, 12) och även på mig själv från deras småbarnsår. Efter det har jag helt kommit av mig med att fotografera. Nu har jag en liten pojke på 7 månader och det skulle vara fantastiskt att få en sådan skatt av bilder på oss allihop! Barnen vill så gärna göra fotoalbum och kunna bläddra bland bilder. Förhoppningsvis skulle det också trigga igång mig att börja bygga upp en ny bank av fotominnen!

 16. Hej.
  Under min graviditet så drabbades jag av en aggressiv cancer. Lilla Ebba plockades ut tidigare och mår bra idag. Min diagnos är inte den bästa och just att bevara minnen är det som ger mig stress och oro. Jag vill dokumentera varje minut. Tänk om jag inte finns kvar om ett par år. Jag vill så gärna visa mina barn hur vår vardag såg ut och hur mycket kärlek det var när de var små (om jag (gud förbjude) inte finns kvar och kan berätta)

  Att få vinna detta skulle betyda oerhört mycket för mig. Att få ett lugn i att jag gör vad jag kan för att dokumentera livet.

  ❤️❤️

 17. Min pappa brukade filma och ta kort på mig och mina syskon när vi var små. Och jag har alltid tyckt om att titta tillbaka och minnas min barndom på det viset, allra helst sen pappa gick bort i cancer. Just därför försöker jag ta så många bilder och filmer på mina tvillingar, så dom får samma möjlighet när dom blir äldre. Dock så är jag ensamstående, så det finns nästan ingen bild på oss tillsammans. Så jag skulle älska att få vinna och få chansen att ta massor av bilder på våran vardag tillsammans.

 18. Som varannanveckas – och då ensam – förälder till barn med särskildabehov blir det svårt att dokumentera livet. Märks inte minst när jag gör bildkalender till mina ex-svärföräldrar och har svårt hitta 12 vettiga bilder på barnen…. (sett en del av Minnas jobb. Underbart!!)

 19. Det skulle vara helt fantastiskt att vinna en fotografering i vardagen där allt händer. Det är då det verkligen går att fånga ögonblicket och känslan i bilden. Med tre aktiva barn, en 11-åring och tvillingar på 7 år flyger tiden iväg och vi har pratat om att vi skulle vilja ha mera foton tillsammans. Jag älskar själv att fotografera men det blir tyvärr inte mycket tid för det och mobilfoton samlas en masse i datorn.. Vi har sett Minna in action och många av hennes fina bilder och det skulle vara ett superkul och perfekt sätt att få dokumenterat till oss och barnen i framtiden:)

 20. Jag tar i snitt 500 bilder per månad på mina tre barn , Thindra 6år Ängla 3år och Lars 2 månader. MEN jag framkallar aldrig några bilder. Jag förlitar mig på att dom ska finnas kvar i all evighet på datorn? Vi skulle verkligen vilja vinna så att vi, hela familjen kan förevigas genom ett fint foto!

 21. Åh, jag älskar vardagsbilder och är lätt allergisk mot porträtt och ’studiobilder’! Dom bilder som ger mest minnen från min egna barndom är just kaosbilder – som visar livet ? tre barn under fem år och en stor, vild hund på det gör oss till tacksamma modeller ?

 22. I vardagen är det fullt upp med att bara leva, och kameran åker oftast bara fram vid speciella tillfällen. Bilderna kanske är fina då, alla är uppklädda och glada. Men det är ju inte det som är vårt liv. Livet är ju leksaker överallt, travar med disk, mat runt munnen, tidiga morgnar och olika viljor om läggdags. Och en massa skratt och mys mitt i allt. Det är DET jag vill ska synas i mina fotoböcker. Livet. Så vi minns hela livet, inte bara kalasen. Plus en bonus att alla i familjen kan vara med på samma bild!

 23. Wow vilken tävling! Älskar vardagsbilder tagna i farten och tar själv många sådana på mina två barn. Och ibland min man. Men att låta en utomstående fotograf rikta linsen mot hela familjen låter jättespännande. Vilken bild av oss framträder då? Hur blir ”familjebilden” när även jag syns?

  De senaste åren har vi jobbat hårt för att gå från en ganska arg familj till en mycket gladare. Vi har ofta känt oss otillräckliga och tvivlat på vårt föräldraskap. Att få se på oss själva och allt vi gör för familjen liksom utifrån genom fotona tror jag skulle vara underbart och stärkande!

 24. Jag ligger redan tre barn back i fotoböcker… det vill jag inte göra! Det är så roligt att bläddra i album, tycker albumen från min barndom är guld värda och vill gärna ge mina barn detsamma. Tycker appen verkar perfekt eftersom man sälla har tid att sätta sig vid en dator och skapa en fotobok. Skulle gärna vilja ha mer vardagsbilder där man fångat ögonblicket. Jag tycker jag lyckas med det ibland själv när jag fotar, men då är ju sällan jag själv med i bilden tillsammans med barnen. Jag är mest med på bilder då jag innan sagt ”åh kan inte du ta en bild på oss nu?” Då blir det ofta lite uppstyltat.
  Hoppas på vinstlycka! Mina barn är snart 5 år, snart 2 år samt en minsting som är tre dagar. 🙂

 25. Skulle vara något alla i familjen skulle älska, inte minst barnen <3
  Barnen älskar att få känna sig extra fina och att göra något ihop, båda sönerna o vi föräldrar. Att sedan kunna få se resultatet och minnas stunden och kunna ge en personlig present till sina mor- och farföräldrar skulle sätta guldkant på deras och vår vardag <3

 26. Att fotografera blir lätt nästan lite meningslöst när det görs med mobilkameran, bilderna blir såååå många & efter att datorn kraschade för ett tag sen har vi nästan inga bilder kvar från ”förr” 🙁 Skulle så gärna vinna en fotografering / fotobok för att på bilderna på pränt!!!

 27. Kul att jag hittade till dig efter att du kommenterat i min blogg 🙂
  Vi hade en härlig fotografering i samband med att vi gifte oss 2013, sen dess har jag inte en enda bild på varesig hela familjen eller på mig och maken tillsammans… och sen vi hade bröllopsfotograferingen så har även familjen utökats med en liten sprallig kille som nu är 1,5 år
  Skulle vara en ren glädje att få bli fotograferade, även om jag hellre står bakom kameran än framför 😉
  De bästa minnena är de vi gör tillsammans och älskar att ha det dokumenterat men numera blir det sällan framkallade bilder utan ”bara” instagram…

 28. Jag tycker Once Upon app har så fantastiskt fina böcker och när jag gick in och läste om Minna Riddarstolpe föll jag för hennes sätt att fota direkt! Bor med man och en 7,5 mån dotter. Vi har föräldrar och syskon en bit bort och foton är det sättet vi kommunicerar och håller kontakten. Jag skulle vilja vinna för att skapa ett fint minne för min dotter i framtiden men också för att dela våra minnen med våra anhöriga just nu.

 29. Min egen mamma gick bort för fem år sedan och jag har därmed också insett hur mycket alla foton, speciellt de med vardagssituationer, betyder. De väcker minnen från de allra enklaste men kanske även de mest värdefulla ögonblicken. Jag hoppas och vill att mina barn en dag ska se på foton och minnas hur vi alla dansade Bolibompadansen, sparkade boll inomhus eller lagade frukost ihop.

 30. Det är helt ovärderligt att fotografera och dokumentera minnen. Och jag håller med om att det som är mest värt är de som är tagna i vardagen. Det är ju det man vill.mlnnas tillbaka på. Så lätt att ta fram kameran när familjen är finklädd och ska på festligheter men det är mer värt att se hur vardagen är och såg ut. Det vill jag kolla tillbaka på. Jag var mycket duktigare på att fota mitt barn första året. Nu är han 1,5 och det är fullt ös och då är det svårt att ens ta en bild som inte är suddig. Det här hade varit en magiskt bra present! Nu håller jag tummarna ❤️

 31. Children are so precious in every age and it’s amazing that we get to relive these moments with photographs. We would love to have this opportunity so we can look back at some memorable everyday life moments captured by truly talented photographer.
  The most amazing thing after becoming parent is that we get to experience different aspects of personality at such young age and to capture that in a picture is the true art. Almost everyone can pose and smile at the camera but personally I love the pictures which shows more then just smiles, where you feel you can connect. So I hoe I win and get this amazing opportunity.

 32. Att vinna våra vardagsminnen vore den bästa presenten till hela vår familj. Har sett lite av Minnas bilder och de är helt fantastiska. Fångar de verkliga situationerna och ögonblicken. Vi har fyra barn i åldern 9 mån-9 år och vår vardag rullar på i snabbt tempo. Vi skrattar, retas, idrottar, leker, myser, umgås, åker mellan ställen och äventyr men hinner sällan upp och bara reflektera hur härligt vi har det. Därför vore detta en fantastisk present ?

 33. Det finns många perfekta och vackra stunder att fotografera ett barn i. Det är värdefullt och fantastiskt i sig. Men för Mig finns de bästa minnena i skratten och alla galenskaper de små liven helt spontant bjuder på. Jag har aldrig upplevt så mycket skrattårar som under det här året som jag fått äran att vara hemma med min helgalna och busiga dotter. På torsdag börjar jag jobba, och med sorg i hjärtat vet jag att då är det vardag igen. Just därför vore det en ära att få avsluta denna fantastiska föräldraledighetsresa, med en hemmafotografering med Minna.

 34. Att få fotografera vardagen, istället för en porträttfotografering, känns värdefullt för att senare kunna minnas just vardagen och inte släta över och sudda ut det som inte är perfekt. De foton vi tar visar oftast bara vårt barn, men det vore roligt att ha bilder av hela familjen tillsammans runt köksbordet.
  Idag så hamnar mycket bilder i en digital mapp med risk att försvinna om datorn går sönder, därför känns det viktigt att få bilderna på papper. Mindre risk att raderas och större chans att de tittas på och därmed kan minnena få bli en del av vardagen.

 35. Vardagsälskare, det är jag och min man. Det minns jag att vi pratade om redan på vår första dejt. Att vi älskar vardagen. Den största delen av livet är just det, vardag.

  Vår lille son Allan har sen han föddes för snart åtta månader sen gjort vår vardag än mer älskvärd genom hans fantastiska förmåga att vara närvarande i och upptäcka nuet. Tänk att få möjligheten att fånga några stunder av nu och spara till sen.

 36. Det är självklart för mig att dokumentera vardagen med vår son, nu 19 månader! När han föddes bodde vi utomlands, och för att våra respektive familjer skulle få ta del av vår vardag på distans, så var kameran med oss i princip hela tiden. Nu bor vi hemma i Sverige, men familjerna och släkten bor i varsin landsände, så att få vardagen dokumenterad precis som den ser ut för att kunna dela med dem är fortfarande viktigt för oss. Ögonblicksbilder direkt ur nuet säger så mycket mer än arrangerade bilder som man har flera chanser på sig att ta. Dessutom är det kul att kunna se flera olika känslor när man tittar i sina album, och inte bara idel leenden.

 37. Jag älskar att fotografera men eftersom jag är single-superdad så är jag själv aldrig med på bilderna. Hade varit kul att vara med i detta och få en dokumentation som är mer sann av verkligheten, där jag är med tillsammans med mina två barn ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *