Valmöjligheternas paradox

flyttlasset

flyttlasset

Jobbdag idag. Henny är på förskolan, David är hemma med Othilia och idag hämtar han nycklarna till huset! I november går flyttlasset och innan dess ska vi renovera. Som vi längtar!

När jag började skriva på det här inlägget kände jag mig så fruktansvärt trött och tankspridd. Det har tack och lov ändrats nu. Men det har varit så många val som gjort hjärnan trött och det är ju faktiskt ganska paradoxalt. Att ha möjlighet att välja så mycket är ju ett enormt privilegium. Det är huset, renoveringarna, riksdagsval, landstingsval, kommunval. Vilken kran i köket ska vi ha, vilket av alla tusen golv ska vi lägga i hallen, vilken färgkod ska vi ge målaren när han går in i sovrummet? Och företaget..  ska jag skriva den där artikeln nu eller ska jag fokusera på att göra klart föreläsningen? Ska jag svara på det där mailet nu eller sen? Val, val, val, val.

Vi ställs inför så många val dagligen, allt från vad vi ska göra med livet till vilken sylt vi ska välja i sylthyllan. Alla dessa val som vi får idag tar en massa energi och gör hjärnan trött. Så det gäller att vara noga med vilka val man ska lägga energi på och inte. Och anledningen till att jag återfick min energi och mitt fokus var faktiskt att jag gick igenom allt jag hade i huvudet och valde ut vad jag skulle hugga tag i och vad jag skulle lägga ifrån mig. Så nu har jag svarat på ett mail på ett möjligt, spännande samarbete och nu ska jag hugga tag i föreläsningen jag ska hålla senare i höst.

/Paulina som trots tröttheten känner tacksamhet för att få påverka och göra så många val.


2 svar till “Valmöjligheternas paradox”

  1. Tänk vad bra vi har det som har möjligheten att kunna göra så många val! 🙂 många är såklart mer roliga än andra – förstår att ni ser fram emot er flytt och renovering. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *