Vår som blev till vinter, bvc-besök och fika-rally


Helgen inleddes med 5-årskontroll på BVC och vaccination av båda barnen. Det resulterade i feber, kräkning (!) och ont i armar och ben. Jag hade tänkt städa och få i ordning lite medan Othilia sov men bestämde mig för att baka med Henny istället. Det blev en bra överaskning lagom till att David kom hem från jobbet. Det doftade choklad i hela huset!

Det var ju riktigt vårigt men så plötsligt på söndagmorgonen kom vintern tillbaka! Vi hann i alla fall vara ute på barnvagnspromenad och lek i den populära grushögen, där ganska lång tid kan spenderas. Henny har fått min gamla dockvagn som jag hade när jag var liten. En gammal Brio. Jag minns dagen jag fick den och hur lycklig jag var när jag promenerade hem.

Med oss hem från BVC fick vi en bok som delas ut till landets alla 5-åringar, ”Saga-sagor! – Fiffiga kroppen och finurliga knoppen.” Den ges ut med syfte att sprida kunskap och engagemang om barns hälsa och vikten av att röra på sig. Vår 5-åring är en mycket aktiv 5-åring som älskar att vara i rörelse, så det var roligt att läsa om kroppen och knoppen och lära sig mer om hur vi funkar och vad som händer när vi rör på oss.

Det har varit en bra och skön helg, även om den kantats av feber, kräkning, dålig sömn och nu även förkyld Othilia. Imorgon är det måndag och jag ska jobba. Ska greja vidare med projektet om barns rättigheter (nätverka, nätverka, nätverka) och så tänkte göra några gratis-föreläsningar och höra mig för var jag ska göra dom. Ska kika efter lokaler och samarbetspartners.

Hur har din helg varit?


2 svar till “Vår som blev till vinter, bvc-besök och fika-rally”

    • Tack! 🙂 Ja, absolut! Lilla B lär ju få den snart också. Den är jättebra och du lär gilla den, du som jobbar med kroppen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *