Vi provar på luftrenare!


I annonssamarbete med Philips Air

Ni som har läst bloggen ett tag vet ju om att vi har haft en jobbig vinter med förkylningar som avlöst varandra en efter en. H har förkylningsastma och har haft det sedan han var runt 6 månader gammal. Ofta har det gått att hålla symptom så som mycket hosta nattetid och rosslig andning i schack men det senaste halvåret har den envisa hostan inte försvunnit hur mycket vi än försökt, trots att förkylningen i sig har gått över. Att övermedicinera ett litet barn med astmamediciner är som ni förstår inte bra, men samtidigt är det fruktansvärt jobbigt att se hur lek och sömn bli påverkade för att barnet aldrig får en chans att friskna till ordentligt.

Mitt i den här tunga perioden fick jag ett erbjudande om att få prova på Philips luftrenare med luftfuktning för att skapa en renare och friskare inomhusluft. Att inomhusluften kunde påverka astma och allergi symptom var inget jag hade tänkt på tidigare men visst gör det det! Inomhusluften kan lätt bli instängd och innehålla allt inifrån dammpartiklar till bakterier, virus och pollen beroende på säsong. En låg luftfuktighet kan också öka risken för torr hud och ögon, men också orsaka irritation i luftvägarna som förvärrar allergi och astmasymtom.

Därför blev jag väldigt glad över att få prova på Philips luftrenare med inbyggd luftfuktning i hopp om att luften hemma hos oss skulle bli renare och förhoppningsvis mildra H’s astma, men även hålla hela familjen frisk i större utsträckning i och med att den avlägsnar de vanligaste luftburna bakterierna och virusen.

Sedan i slutet på förra veckan har vi haft den här hemma och den står inne i H’s rum där han sover hela natten och leker dagtid när han inte är hos sin dagmamma. Luftrenaren har kapacitet att rena hela 80 kvadratmeter utan problem och det täcker in större delen av vår lägenhet, så så länge dörrarna står öppna bli luften i hela lägenheten ren!

Här kan ni se hur lite plats den tar i rummet och att den inte stör inredningen heller!

Jag var nervös när jag slog på luftrenaren för jag visste att den skulle skanna av luften i rummet och sedan visa en siffra på displayen som angav hur ren luften var. 12 är den högsta siffran och då luften är som smutsigast och 1 det lägsta då luften är som renast. Tänk om siffran skulle vara jättehög och indikera att vi levt i fuktansvärt oren luft hela familjen! ?

6 var i alla fall den siffra som kom upp på skärmen inledningsvis men siffrorna sjönk allt eftersom luftrenaren jobbade på och inom loppet av en halvtimme pendlade siffrorna istället mellan 1 och 2.

Man kan ändra inställningar med hjälp av knapparna som sedan syns på skärmen. Det finns även ett barnlås så att små fingrar inte kan pilla och ändra inställningar när man inte ser på. ??

Jag kommer att återkomma med en uppdatering om hur H’s hosta och astmasymtom har blivit när vi har haft luftrenaren här hemma i några veckor, men jag tror att jag redan märker en skillnad. Morgnarna som annars burkade börja med ordentligt slemmiga luftvägar och massa massa hosta har redan blivit mycket bättre och jag hoppas innerligt att han ska få slippa hostan helt och hållet! Håll tummarna för oss och lilla H!

Nu när pollensäsongen kommer igång är en luftrenare också guld värt för den som har allergisymptom då man med hjälp av den åtminstone kan få en ren luft hemma så att symptomen mildras under kvällen och nattetid!

Philips Air har dessutom en testperiod på 60 dagar där du kan testa luftrenaren hemma och lämna tillbaka den och få hela beloppet tillbaka om du inte är nöjd.

Vi älskar redan vår luftrenare från Philips Air med inbyggd luftfuktning! ❤


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *