8 tips för att överleva i sjukdomstider!

vabba

Barnen har som ni vet varit sjuka väldigt mycket det här året och så fort den ena verkat må bättre har den andra istället blivit sämre. Det är något jag upplevt som en stor skillnad när det kommer till att ha två barn i jämförelse med ett – det är alltid någon sjuk! Med ett barn hann man i alla fall återhämta sig lite mellan varven, det har vi knappt hunnit göra nu! Så här kommer mina bästa tips för att överleva vardagen när den mest går ut på att torka näsor och trösta ynkliga små barn.

vabba

8 tips för att överleva i sjukdomstider!

1. Införskaffa en snorsug! Namnet låter otroligt motbjudande men snorsugen är kanske en förälders bästa vän?! Att hjälpa täppta små bebisnäsor att andas lite mer obehindrat underlättar vardagen oerhört och därför borde varje hushåll ha en snorsug som standard! Otribaby är bra och finns att köpa på de flesta apotek.

2. Fyll förråden med näsdroppar och alvedon. Du vill inte stå mitt i natten med en febrig och täppt liten skrutt som har svårt att sova och inse att både alvedonen och näsdropparna tagit slut. Inte heller med ett större barn för den delen, som vaknar av en feberdröm och har svårt att somna om.

3. Fyll även förråden med klämmisar och smoothies av olika slag. När aptiten inte är på topp brukar i all fall lite klämmis kunna slinka ner. Att suga i sig mat brukar ofta gå lättare än att tugga och en klämmis kan med fördel även stoppas in i kylskåpet och ätas kall. Kan vara skönt för att lindra en öm hals eller febrig liten kropp. Större barn föredrar kanske en hemmagjord på lite juice, bär och banan. Har man tur kan man även smyga ner lite nyttigheter som spenat och avokado!

4. Planera din egen lunch i förväg! När du är fullt upptagen med att ta hand om sjuka barn är det högst osannolikt att du varken hinner eller orkar laga något till dig själv. Mackor och yoghurt kanske fungerar i någon dag eller två men även du behöver ordentlig med näring för att orka ta hand om de små. Se till att laga en extra portion av middagen som kan ätas till lunch dagen därpå eller köp färdigrätter som står redo att värmas på när det kurrar i magen.

5. Drick kaffe! Ja, drick kaffe! I mängder om det behövs, för det lär det göra om du haft vaknätter och knappt fått ihop mer än några timmars sammanhängande sömn under flera dagar, eller i värsta fall veckor. Införskaffa med fördel en liten handtermos som du kan fylla på med varmt kaffe så slipper du dricka kalla koppar dagarna i ända och dessutom inte vara orolig över att du ska spilla på en liten bebiskropp.

6. Använd bärsele inomhus. Bärselen är en fantastisk uppfinning som kan komma väl till hands när famnen är det enda som duger för ynklig liten sjukling. Sätt på dig bärselen och gå runt med den inomhus så skonar du både rygg och armar och kanske till och med kan få något gjort under tiden som ditt barn myser in sig i din famn! Ergobaby och Tula har fantastiska varianter som även passar för lite större och tyngre barn.

7. Sätt på en podd på högtalare. I sjukdomstider kan du sällan träffa andra föräldrar och barn på grund av smittorisk och det kan lätt bli ensamt och lite långtråkigt om dagarna. Sätt på en podd på högtalare och lyssna på något intressant samtidigt som du umgås med ditt barn så får du lite vuxenstimulans på samma gång!

8. Håll ut! Även om det känns som att ni aldrig kommer att bli friska så kommer det någon gång att gå över! Och det är okej att beklaga sig under tiden, även supermammor blir fruktansvärt trötta av sjukdomar som knappt verkar ha något slut!

?❤??


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *