Var med i Aktion Julklappen – Såhär gjorde vi

aktion julklapp

– Reklamsamarbete med Läkarmissionen och Aktion Julklappen –

Julen betyder mycket för många av oss. Vem njuter inte av tanken på ett barns glittrande ögon när det får ta emot ett paket? Hur de små fingrarna nyfiket river upp det prasslande pappret för att se vad som gömmer sig där i?

julklapp

Prata med barn om Aktion Julklappen

Häromdagen satt jag på vårt köksgolv och pratade med min treåriga dotter. Hon hade just sett julklappspappret som vi skulle slå in paket med. Vi deltar nämligen i Aktion Julklappen som Läkarmissionen har, där barn i Sverige slår in julklappar till några av Europas fattigaste barn. Jag berättade att det finns barn som inte får några paket. Att pengarna inte räcker till det. Jag förvånades över min treårings lyssnande och allvarliga blick och hur mycket hon verkade förstå.

Det faktum att människor lever under svåra förutsättningar gör att många bär på känslan av att inte riktigt veta vad man kan göra åt det. Men där satt vi på köksgolvet, dottern och jag, och pratade om vad vi kunde bidra med. Jag föreslog att vi kunde göra ett fint paket och hur glad vi kunde göra ett annat barn. Hon sken upp av idén och började föreslå vad vi kunde ge.

Såhär gjorde vi

Sagt och gjort. Helt fritt kunde hon förstås inte välja, utan vi tog fram listan från Läkarmissionen på vad som ska ingå i paketet (för att alla barn som får paket ska få lika) och så åkte vi till affären.

Vi köpte: 1 blyertspenna, 1 pennvässare, 1 suddgummi, 1 skrivhäfte, 1 ritblock, 1 ask med färgkritor, 1 tvål, 1 tandborste, 1 tub med tandkräm, 1 tablettask, 1 reflex, 1 jul- eller vykort med personlig hälsning på engelska (hälsningar är väldigt populära hos barnen). Allt som allt kostar julklappen omkring 150 kr.

Sen packade vi vår julklapp genom att lägga presenterna i en plastpåse så att de inte skulle riskera att bli blöta under sin färd. Och så slog vi in det i fint papper.

köpa julklapp

aktion julklappen

personlig hälsning

slå in i plastpåse

Paketet skickas

Nu ska paketet skickas iväg. Senast den 18 november ska alla paket vara inne för att skickas till förväntansfulla barn. Vi kommer att åka och lämna det hos en av Läkarmissionens insamlingsplatser men det går också bra att skicka det till deras depå. Här hittar du adresserna där du  kan lämna eller skicka ditt paket. Paketen skickas ut där de behövs som mest: till barn på barnhem, sjukhus, skolor och till fattiga familjer.

slå in julklapp

Anmäl och läs mer

Att delta i Aktion Julklappen är en enkel sak som får stor betydelse för ett annat barn. Och de barn som deltar i Aktion Julklappen lär sig något av det finaste och viktigaste man kan lära sig; att människor kan finnas till för och hjälpa varandra.

→ Vill man inte göra hela paketet själv kan man gå ihop några stycken om ett gemensamt paket. Var med ni med! Anmäl er här.

Här kan du se och läsa mer om de barn som fått ta emot julklappar tidigare år


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *