Alfons Åbergs kulturhus

trädkoja

kalas alfons åberg

Barnkulturen öppnar upp för fantastiska möjligheter för barnen att upptäcka världen, relationer och sig själva. I berättelserna om Alfons hittar vi illustrationer från vardagen och som både barn och föräldrar kan känna igen sig i. Därför vill vi på Ditt barn & Du tipsa om att besöka Alfons Åbergs kulturhus!

pappa Åberg

Alfons Åberg kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus ligger i Göteborg och där kan vi hälsa på hos Alfons, leka, lära, läsa, gå på teater och busa. På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i och vi kan kliva in i hans vardagsrum, fixa i köket och sitta i fåtöljen jämte Alfons pappa när han läser tidningen. Där finns också Milla, Mållgan och farmor. Och så monstret i garderoben..

Alfons Åbergs kulturhusAlfons Åbergs kulturhus

monstret i Alfons ÅbergOm man stannar en stund och magen börjar kurra kan man slå sig ner för en paus i ett litet café som serverar fika och enklare mat. I samma rum kan barnen leka vidare och klättra upp i helikoptern som tar dom med på en åktur, dyka in för att se på film i den lilla biosalongen, leka affär och sälja korv och åka rutschkana.

bio Alfons ÅbergAlfons Åbergs kulturhusAlfons Åbergs kulturhusträdkoja

Lek och lärande

Barn är till sin natur nyfikna, öppna och intresserade av att lära. På Alfons Åbergs kulturhus förenas lek med lärande och det finns därför flera programpunkter som stimulerar barns utveckling, bland annat barnteater, sagoläsning, NO och kemi.

Alfons helikopterkorvmojjkorvmojj

Alfons Åbergs kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus drivs av en icke vinstdrivande stiftelse. De har öppet varje dag mellan 10-16 och du finner det ett stenkast från Göteborgs centralstation.

Biljetter

Biljetten kostar 95 kronor för barn och 125 kronor för vuxna. Det går också att köpa kompisbiljetter. Dessa biljetter förmedlar stiftelsen vidare till barn som lever i utsatthet för att alla barn ska känna tillhörighet och ha möjlighet att ta del av det som erbjuds i kulturhuset. Kompisbiljetterna kostar 100 kr/st.

Tillgänglighet

Tyvärr går det inte att ta med barnvagnen in p.g.a brandrisk och platsbrist, men det finns bärselar att låna. Barnvagnsparkering finns utanför entrén.

I Alfons Åbergs Kulturhus finns hiss till båda våningsplanen och rullstolsanpassade toaletter. På övervåningen finns en tv som b.l.a visar teckentolkar saga och hörselhjälpmedel finns för sagoläsning mm. I teatern finns hörslinga och några av teaterföreställningarna spelas med tal och tecken.

Text: Paulina Gunnardo, Beteendevetare

Fler roliga aktiviteter, pyssel och utflyktstips hittar du här!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *