Frukost med Alfons Åberg på Junibacken

Här bor Alfons Åberg

Alfons på Junibacken

För ett tag sen var Henny och jag på smygpremiär på Junibacken i riktig Alfons Åberg-anda. Där fick vi pyssla och göra collage med liknande teknik som Gunilla Bergström, författaren och illustratören, gjort i Alftonsböckerna. Illustrationerna har hon gjort med urklipp och sånt hon har ritat själv.

Paviljongen på Junibacken
Taket i paviljongen på Junibacken

Här bor Alfons Åberg

Henny hade spring i benen och var fruktansvärt sugen på att åka Sagotåget. Så vi pysslade en stund och sen for hon vidare in på Junibacken. Där hälsade vi på Alfons Åberg och hans kompis Hamdi som stod och spelade fotboll på gården utanför Alfons hus. Hamdi bor i huset mitt emot och är bra på fotboll. I trappuppgången smög katten Pussel omkring och några våningar upp kunde man kika ut genom fönstren i det höghuset där Alfons bor. Det var väldans högt det höghuset! Mycket högre än det vi bor i.

Alfons och Hamdi

 

Här bor Alfons Åberg

Alfons hus

Med oss hem fick vi en stor portion inspiration att pyssla med tyger, pärlor, tidningsurklipp och andra grejer man kan limma och måla. Och så fick vi en fin tygkasse med fina Alfons-saker. Bland annat kalasiga servetter och sugrör, schampo och den här boken som vi tipsat om i Barnboksbloggen.

Alfons Åberg lek med färg och form

Vi hade verkligen en jättebra dag och jag fick en bra anledning att besöka Junibacken igen. Jag älskar det stället! För sisådär 10-15 år sedan arbetade jag på förskola och då åkte vi till Junibacken med barngruppen. Men nu har jag egna barn och en bra anledning att åka dit. Jag tror faktiskt att jag ska skaffa årskort där nu när jag är föräldraledig.

Läshörna på Junibacken

Tack och bock Rabén och Sjögren, Alfons Åberg, Bok-Makaren och Junibacken!

Läs också:

→ Hur skapar du en inbjudande läsmiljö för ditt barn?

→ Därför gillar jag Alfons Åberg

→ Kalas, Alfons Åberg!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *