Bitterhet, snålblåst och smågodis


Hej!

Idag är jag så trött. Jag har en förkylning som lurar i kroppen men inte brytit ut helt, så gissar att den kommer i dagarna. Det känns bara så orättvist att jag blir sjuk nu när barnen precis blivit nästintill helt friska, för då kommer jag givetvis smitta dem igen och så börjar hela sjukstugan om. Och när jag ändå är pessimistisk kan jag även passa på att beklaga mig över det här vädret som liksom inte direkt hjälper till att få en redan trött och sliten mamma på bättre humör. ?

När livet inte vill samarbeta med den här mamman tyckte även Lillbus att hon också kunde haka på och bestämde sig för att ta en tidig förmiddagsvila. Hon somnade redan i hallen när vi höll på att klä på oss inför lämning och så vaknade hon lägligt nog precis när vi kom hem. Så det blev ingen vila för den här mamman.

Lillbus busar.  Mamma stoppar i tvätt och hon plockar ur. ??‍♀️

Vi hann med lite bad och lek tillsammans på förmiddagen innan lunch och sedan la jag henne för att sova eftermiddagsluren och chansade på att det skulle gå bra att sova i sängen nu när hon inte är så sjuk längre. Dumt beslut. Efter 20 minuter hörde jag kvittrande bebisprat inifrån sovrummet och den här trötta mamman hade vid det laget hunnit dricka kanske två klunkar av sitt microkaffe. Ingen vila igen.

Jag som försöker vara lite duktig och äta nyttig nu och inte smälla i mig sötsaker typ varje dag insåg direkt att det här inte var någon dag att vara duktig på. Så jag packade ner lillbus i åkpåsen, hällde microkaffet i grab ’n go termosen, drog på mig dunjackan och begav mig mot Coop och deras godisavdelning i slask och snålblåst som piskade i ansiktet tillsammans med snöblandat regn. Jag måste ju ha något som lyfter min dag eller hur?

Och efter att ha inhandlat min godispåse knatade jag runt och smaskade på den i det fantastiska promenadvädret ända tills Lillbus äntligen bestämde sig för att sova lite till. Nu ska jag äntligen vila lite tills hon vaknar.

Hoppas er dag har varit bättre än min! ?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *