100 dagar kvar – sen tvåbarnsförälder

gravid 100 dagar kvar

bli tvåbarnsförälder
Bli tvåbarnsförälder

100 dagar kvar till beräknad förlossning och till att jag ska bli tvåbarnsmamma! Jag som en gång tänkte att jag bara skulle skaffa ett barn. Nu är det omkring 100 dagar kvar tills vi har en till liten skatt. Oj, vad många tankar som snurrar i mitt huvud inför att få vårt andra barn. 

Tvåbarnschocken

Många pratar om tvåbarnschocken. Vad är det egentligen? Hamnar alla i den? Kommer jag hamna i den? Ibland känner jag mig väl förberedd eftersom det är andra gången och jag har en del knep att ta till. Jag vet mer om mig själv och hur jag kan reagera i olika situationer (hej, sömnbrist). Mycket av det som komma skall har vi redan gjort en gång. Å andra sidan kan man aldrig veta vem det är som dyker upp eller hur livet kommer att bli.

Tankar inför andra barnet

Kommer jag klara att ha två? Ja, såklart jag gör det, men jag gissar att det blir en utmaning att vänja sig i början, eller vad säger ni andra?

Hur klarar man av att älska så mycket? När bröstet sprängs av kärlek till ett barn. Nu ska ännu en få plats där.  Jag kommer nog explodera av kärlek!

Hur blir det med sömnen i början? När det inte går att gå och lägga sig bara för att bebis sover? Jag är ärligt talat lite rädd för sömnbristen och vad den gjorde med mig.

Kommer dom vara olika eller lika? Jag föreställer mig ju att liten i magen blir ungefär som vår första. Det är det enda jag har att gå på. Men så behöver det ju absolut inte vara. Vi har ju faktiskt ingen aning! Häftigt!

Tänk att få följa ännu en liten människa! Alla små utvecklingsteg. En människa som ska upptäcka världen, börja prata, som jag ska visa världen och en liten som garanterat kommer lära mig en väldans massa om livet!

 


4 svar till “100 dagar kvar – sen tvåbarnsförälder”

  1. Absolut ingen chock här ? som alla ville förbereda mig på. Det fick jag så det räckte med ett barn?? Jag tyckte det var helt fantastiskt med två. Man är säkrare och inte lika nojig med bebisen, den hänger mer med liksom. Och att se kärleken syskonen emellan slår allt! Njut ??

    • Hehe, låter bra! Jag fick en del chock även jag efter första. Och egentligen handlade den mer om mig och hur jag reagerade på stress och sömnbrist och hur jag fungerade när jag insåg att jag skulle vara hemma i ett år(!). Dom bitarna är ju inte nya så förhoppningsvis är jag laddad med den erfarenheter iaf 🙂 Jag ska njuta!! Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *