Blöjbyten som förvandlats till en mardröm


Min lilltjej har haft stark vilja ända sedan hon tittade ut ur magen och säger mer än gärna ifrån om något inte faller henne helt i smaken. Fram tills nu har jag kunnat följa henne i vissa önskningar eller distrahera med något för att få min egna vilja igenom, men nu har vi ett problem – blöjbytena.

Efter förkylningen som aldrig ger med sig ? har hon börjat förknippa skötbordet med något hemskt eftersom hon fått så mycket näsdroppar där och vi har även behövt snorsuga henne flera gånger per dag. Hon tycker det är obehagligt och jag förstår henne. Men det har gjort att blöjbytena som redan var jobbiga innan förkylningen blivit helt fruktansvärda.

Hon har aldrig tyckt om att ligga på rygg men tidigare har man kunnat ge henne en skojig leksak i handen eller något annat hon tycker är kul och därefter snabbt byta blöjan och sätta på en ny. Men nu går det liksom inte. Så fort jag lägger ner henne vänder hon sig i typ samma rörelse och hon är så stark, jag kan knappt hålla fast henne och om jag verkligen försöker så känns det liksom så fel. Dels för att jag måste göra det så hårt att hon faktiskt kan få ont men också för att det knappast kommer att göra skötbordet som redan står på minuslistan till en härligare plats. ?

Har ni något tips på vad jag kan göra? Vi har byxblöjor så jag måste inte prompt få henne att ligga kvar efter själva blöjbytet för att sätta på en vanlig blöja mer än inför natten, men jag hinner knappt få av blöjan innan kampen börjat och ännu mindre torka rent. Allt jag ger henne i handen som distraktion kastar hon omedelbart bort och försöker bara vända sig om.

Häromdagen var vi på café när jag behövde byta på henne och jag höll på att smälla av för att det var så svårt. ?

Ge mig snälla era bästa tips om ni har några! ❤


4 svar till “Blöjbyten som förvandlats till en mardröm”

 1. Pust, samma här just nu, min 11-månaders vill absolut inte ligga still på rygg när man ska byta.

  Jag kör för tillfället med att jag flyttar ner skötbädden på golvet och runt mellan olika rum. Då känns det dels säkrare (i och med att man är på golvet) och dels får han något nytt att titta på i taken (lampa etc.) som då ev distraherar något. Sen delar jag upp blöjbytet i delar (som du skrev om ovan) så att det bara är själva ”av med blöjan och torka rent”- steget som sker på skötbädden. Av med kläder innan, på med ny byxblöja (något annat går inte för tillfället…) och på med kläder efter sker stående vid sidan av. Under tiden han måste ligga på rygg försöker jag ge honom någon helt ny grej (vad som helst i hemmet) som han inte undersökt tidigare. Är det riktigt illa så har jag helt enkelt duschat av det som behöver duschas bort.

  Så här kan man ju inte hålla på ute så det är ju fortfarande ett problem…

  När man helt enkelt måste hålla i dem, fick jag tips från jiu jitsu- världen (?) att det är lättare om man ”håller fast” längre ner på kroppen (ner mot höften) hellre än högre upp när man ska hindra någon från att vända runt.

  I övrigt så kanske byta plats för snorsugning och näsdroppar så att skötbädden blir neutral igen? Snorsug brukar jag köra i matstolen t.ex.

  Hoppas att något ovan kan hjälpa! ?

  • TACK för tips! ?? Ska absolut prova att ta fram ngt helt nytt plus av med alla kläder och allt först så tiden på skötbädden blir så kort som möjligt! Och att jag inte tänkt på att jag kan snorsuga på annan plats! ??‍♀️ Hoppas hoppas det blir bättre men som sagt utomhus är fortfarande typ omöjligt ?

 2. När vi flög upptäckte jag att det går utmärkt att byta blöjor även när de står upp på skötbordet. Lite bökigare att torka rent, men bebisen står iaf stilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *