Det kom inga påskkärringar


Påskhelgen blev inte riktigt som planerat. Båda barnen började kännas sjuka redan på onsdagen vilket eskalerade på Skärtorsdagen och sedan har båda varit febriga och väldigt hängiga fram tills idag. Så allt vad påskfirande heter fick ställas in och vi är kvar hemma i Stockholm. Det känns som vi är de enda som är här, det är alldeles folktomt överallt!

På torsdagen var E så dålig att hon bara ville vara i min famn hela dagen. Hon grät så fortf jag gjorde ett försök till att sätta ner henne och ingen annan än mamma dög. Tyckte så synd om henne när all den vanliga energin och busigheten var som bortblåst, men samtidigt njöt jag av att få ha henne nära hela dagen. Man känner sig lite ful som på sätt och vis tycker om när ens barn har feber, eller ja det man tycker om är ju det lugna myset och närheten. Annars är de ju så energiska så det är inte många minuter sammanhängande mys man lyckas sno åt sig under dagarna.

Jag lyckades i alla fall klä ut storhjärtat till påskkärring medan E sov en tupplur och han tyckte det var jätteskoj att få röda kinder, fräknar och sjalett på huvudet! Men jag insåg att vi inte hade något alls att bjuda på om någon påskkärring skulle ringa på dörren så när E vakade gick vi ner till Ica för att köpa på oss lite påskgodis. Sedan väntade storhjärtat hela dagen och kvällen på att det skulle komma påskkärringar och ringa på dörren men det kom inga. ☹️ När jag var liten gick man alltid runt som påskkärring på Skärtorsdagen, delade ut påskkort och fick godis i utbyte. Gör man inte så längre? Eller hade vi kanske bara otur som inte fick besök. Det sved i alla fall i mammahjärtat när påskkärringarna uteblev jag såg besvikelsen i storhjärtats ögon. Man vill ju liksom inte se dem så. ? Vi som hade förberett med godis och allt.

På påskafton kom i alla fall påskharen som väntat och lämnade en skattkarta utan för dörren och det blev succé! Tre små påskharar i choklad hade han gömt utspritt i hemmet tillsammans med ett påskägg och efter en stunds letande var allt upphittat!

Nu börjar barnen sakta bli sig själva så vi ska fortsätta att njuta av ledigheten och ha det mysigt tillsammans!

Glad påsk! ??

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *