Förvaring och plats för lek och kreativitet i barnrummet

barnrumsinredning

– I reklamsamarbete med Bygghemma –

Förvaring i barnrummet är ett ständigt projekt här hemma. Det blir lätt mycket grejer som ska få plats på liten yta och det blir snabbt rörigt. Ibland känns det som att jag inte gör annat än att plocka här hemma. Leksaker byts ut under utvecklingen och vad som är roligt att leka med skiftar. Barnrummet är verkligen en utmaning att inreda på många sätt och det gäller att man inreder på ett sätt som gör att man kan vara flexibel och följa barnets utveckling och behov.

Förvaring
Foto: Elfa

Förvaring och plats för lek och kreativitet

Just nu används barnrummet (och vårt kök) mest till att pyssla, rita och måla. Och till förvaring av kläder och leksaker förstås. Så det vi tänkt göra nu är att byta ut barnsängen till en loftsäng och skapa en plats under för kreativitet. Där ska vi sätta en arbetsbänk som kan användas till pyssel och målande. På så sätt får vi bort det lilla bordet och stolarna och får mer plats på golvet för lek. Ovanför tänker vi utnyttja väggen för förvaring och göra det lätt att komma åt penslar, papper, pennor och annat. Och så ska vi se till att få ordning och reda. Vi behöver småförvaring, klädförvaring och mer utrymme på golvet för lek och för att underlätta plockandet.

Läs mer: Därför är kreativitet viktigt i barns liv – 5 tips för att stödja utvecklingen

Elfa väggförvaring
Foto: Elfa

Till förvaringen tycker jag att ELFAs hyllor är bra. Det som är bra med ELFA är att de är flexibla. Man kan flytta hyllor och klädstänger och sätta upp krokar och backar för förvaring. Det går att enkelt lägga till, ta bort och flytta allt eftersom barnet växer och utvecklas och behoven skiftar.

barnrumsinredning
Foto: Elfa

Finns massa fina bilder att inspireras av för hur man kan lösa förvaringen i barnrummet. Nu ska vi äntligen får lite ordning här och mer plats för lek!


3 svar till “Förvaring och plats för lek och kreativitet i barnrummet”

  1. Ska bli spännande att se resultatet och få just lite inspiration. 🙂 Vi har ett litet barnrum där det kommer bli den där utmaningen att framför allt få plats till mer än bara klädförvaring och sovplats.

    • Vi har leksaker även i vardagsrum och kök. Har köpt snygg förvaring så att det inte ska se bedrövligt ut. Och ett snyggt tält från Granit i vardagsrummet. Så kan man också göra (om det finns utrymme någon annanstans vill säga) om det är trångt i barnrummet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *