Gravid vecka 42 – dygnets andra tur till förlossningen

graviditetsvecka 42

Gravid vecka 42. Jag vet inte om jag vill säga ”Välkommen gravidvecka 42” som jag brukar göra. Det blir mer ett konstaterande att jag vi kliver in i vecka 42 och att jag gått 41 fulla veckor.

Igår kväll började jag tycka att förvärkarna och de där ”känningarna” jag haft de senaste veckorna tilltog. De började dessutom komma mer regelbundet. Efter ett tag klockade jag dom, och mycket riktigt – ungefär var 5:e minut kom dom och höll på strax under minuten. Och ont gjorde det. Så pass att jag kände behov av att andas mig igenom dom, precis som jag tränat på att göra.gravid vecka 42

När det hållit på ett tag tänkte jag på alla omföderskor som det går väldigt snabbt för och att jag ville komma in för kontroll. Så i natt hängde jag på Karolinska sjukhuset, gjorde kontroller på bebis och mig och fick prata med barnmorska. Jag hade inte öppnat mig så mycket, så jag fick en citodon och åkte hem.

Värkarna var värre i natt men nu under förmiddagen har det lagt sig något och istället åker vi in för ett extra ultraljud på Karolinska sjukhuset idag som man får göra i vecka 41+0 för att kontrollera bland annat mängden fostervatten och hur bebis mår.

Nu kan man lugnt säga att det närmar sig..

Läs mer: 6 saker du bör veta om förlossningen

Föreläsning om förlossning och första tiden med bebis


2 svar till “Gravid vecka 42 – dygnets andra tur till förlossningen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *