#Metoo – mina erfarenheter

få syskon

vardagsglimt

#Metoo – mina erfarenheter

Kampanjen #Metoo som pågår nu belyser hur vanligt det är att utsättas för sexuellt ofredande. Fler och fler delar sina erfarenheter och vi ser allt mer hur utbrett problemet är. Såhär kan vi inte ha det!

Man kanske inte vill dela allt. Eller något. Jag tillhör dem som inte vill berätta allt. Men jag har tyvärr ett gäng exempel i bagaget, så jag delade några på min privata Facebook.

Tanken på mina döttrar

När jag hade skrivit om mina erfarenheter igårkväll gick jag in till min dotter som låg och sov. Jag doftade på hennes nytvättade hår och önskade så att hon inte skulle behöva vara med om det jag och många andra varit med om. Att hon känner till sitt värde, sina gränser och får dom respekterade. Och jag klappade min mage, där en liten flicka växer för att snart göra entré i den här världen.

Jag delar några av mina erfarenheter för att vara med och belysa problemet. För att uppmärksamma, uppmärksamma, uppmärksamma. För att det inte får ske i det tysta. För att vi måste sätta stopp. Och för att vi som nu är vuxna ser till att förändra för våra barn.

Mina erfarenheter

#metoo
’If all the people who have been sexually harassed or assaulted wrote ”Me too.” as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.’
Några exempel:

Det har hänt så många gånger att jag inte kan ta upp alla. Det finns också sådant jag inte vill berätta om här. Men här kommer några:

  • Jag var tonåring och satt i bubbelpool med mamma och syster. Känner händer stryka mig över låren och leta sig vidare. Visste inte vad jag skulle ta mig till, men kliver chockad och äcklad ur utan att säga något.
  • Blivit inputtad och tillbakahållen i tält på festival. Han var stor som en jäkla viking och jag 1.58 cm, 55 kg. Jag blev så ini … förbannad och lyckades tack och lov ta mig ur efter en stund.
  • Fått hand innanför byxorna på helt fel ställen under en bra konsert. Lämnade konserten. Hade gärna annars lyssnat färdigt.
  • Blivit intryckt mot vägg på nattklubb. Inget misstag alltså, utan med andra avsikter. Mycket obehagligt.
  • Folk har känt och klämt ganska många gånger, tagit sig friheten att bedöma min kropp utan att fråga.
  • Rent allmänt verkar det bland vissa vara helt ok att öppet bedöma en kvinnas kropp. Tycka en massa saker. Och tydligen vara tvungen att säga det? Jag har inte lust att bli bedömd. Min kropp är min, den funkar bra och jag tycker folk ska skita i att tycka en massa. Och gör man det kan man hålla det för sig själv, jag har ingen nytta av den informationen.

osv. osv. osv. osv. etc. mm.

Läs om hur vi kan skydda våra barn från sexuellt ofredande och sexuella övergrepp här.


Ett svar till “#Metoo – mina erfarenheter”

  1. Jag glömmer aldrig när jag som 17-åring var inbjuden till seglarnas jet-set i Sandhamn. Vi var flera som lyssnade på matchen tillsammans mellan Ingo och Floyd. En 32-årig fembarnpappa gjorde allt vad han kunde för att försöka få mig i säng, med smicker och locktoner. Jag gick inte på dem, men glömde aldrig! Hur kunde han som fembarnpappa ens komma på tanken att försöka förföra en 17-åring! Det chockade mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *