Bebis på gång? Känningar och väntan..

gravid trött

gravid trött

Hej, eller kanske rättare sagt, hej då Söndag! För klockan är sen söndagkväll när jag skriver det här. Dottern har just somnat och jag och min man ska sätta oss i soffan med kvällsfikat och testa på det här med att ”bara vara” (vi jobbar ofta med våra företag på kvällarna.. och jag sitter ju och uppdaterar bloggen nu).

Bebis på gång?

Är det bebis på gång? Jag har känt något nytt i nedre delen av magen sen igårkväll. Som ilande mensvärk kanske. Det har kommit och gått, men bara några gånger. Kanske är det på gång. Kanske inte. Märkligt det här att gå och vänta på något som kan hända när som helst men lika gärna ta två veckor till.

Jag har verkligen gått ner i varv. Det senaste halvåret har jag startat upp Ditt barn & Du (det startades egentligen i april då jag la upp de första artiklarna, intervjuerna och boktipsen) men sen hade jag paus eftersom jag var anställd på universitetet och mamma blev allt sjukare och gick bort under sommaren.

Men när hösten kom satte jag igång arbetet igen och det har varit så roligt! Ditt barn & Du har verkligen vuxit. Nu kommer jag arbeta på deltid och vara föräldraledig på deltid. Och det känns verkligen att jag går in i en annan fas i arbetet och jag kommer fokusera på vissa delar för att Ditt barn & Du ska växa och bli ännu bättre.

vattnet går

Planen för kvällen är att sätta mig i soffan och äta glass. Har läst vidare i boken ”Vattnet går”. Varit gravid, fött barn och kommit hem med bebis har jag ju gjort förut, men jag har verkligen känt ett behov av att påminna mig om förlossningen igen inför att det är dags igen.

Läs mer Bilder från eventet med föreläsning om förlossning och första tiden med bebis


7 svar till “Bebis på gång? Känningar och väntan..”

  1. Åh så spännande! Går själv in i V40 imorgon och det är med första barnet så jag är så nyfiken på hur det kommer kännas när det startar… nervös också såklart!! Vore jättekul att läsa mer om hur du kommer kombinera företag och ledighet. Jag tror att jag landat i att ta ca 7-8 månader helt ledigt men funderar hela tiden på om jag kommer vilja jobba en del ändå, är så svårt att helt släppa taget med eget företag. Men jag kanske tycker annorlunda när barnet väl är här 🙂 Lycka till nu!!

    • Ah va roligt =D Jag är också nervös.. och spänd, och förväntansfull. Jisses, vad speciellt det är att vänta på bebis!
      Jag ska skriva ett inlägg om föräldraledigheten 🙂 Troligtvis kommer jag jobba 25-40%. Vi får se lite hur det blir. Deltid ska jag iaf jobba. Jag tog ut ett års heltidsledighet med första dottern och det passar inte mig. Så jag är glad att jag och min man kan dela upp det på annat sätt den här gången. Han driver också eget. Men ja.. mycket visar sig sen när bebisen väl är hos en 🙂

    • Åh ja då ser jag fram emot att läsa det! Tror inte det passar mig heller att vara ledig 1 år, i alla fall inte nu med eget företag som jag älskar 🙂 Plus att barnets pappa såklart också ska få tid med bebisen! Ska bli så himla spännande det här, har ju hunnit tänka några varv kring livet de senaste 9 månaderna.. men sen kanske det inte alls blir som man tänkt sig ändå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *