Nybliven tvåbarnsförälder – Tre veckor med två små

solljus

nybliven tvåbarnsförälder

Hej igen från en nybliven tvåbarnsförälder!

Jag har stannat kvar i vår ”bubbla” ytterligare en vecka. Både skönt och nödvändigt. För här fortsätter det ammas och städas och grejas och gosas bebis. Och så försöker vi sysselsätta 4-åringen så gott vi bara kan.

Som nybliven tvåbarnsförälder tycker jag faktiskt det är mest utmanande att få en vardag som blir bra för storasyster. För såhär i RS-tider har vi inte velat ha henne på förskolan. Det går dessutom någon magbakterie där och det är vi inte så sugna på att få. Storasyster är en tjej med mycket energi och som gärna vill ut på äventyr och springa och hoppa och klättra för att få utlopp för all energi. Hade jag kunnat vara ute och ammat hade vi nog hängt ute mest hela dagen. Här hade vi behövt ha en gympasal! Och längtan efter hus med tomt har vuxit sig ganska stark kan jag säga.

rasta hund

Vi har ett litet skogsparti intill oss där jag har rastat både mig själv, jycken och Henny. Jätteskönt! Det har varit så galet fint väder och strålande sol. Bra för oss alla att komma ut och få frisk luft och solljus. Och väldigt mycket bättre för Henny att få röja loss i skogen istället för att hoppa i soffan och få tillsägelser om att sitta still.

leka i skogen

Som sagt, en salig blandning mellan bebisgos, amningsbubbla och en ganska stor portion utmaning i att få en vardag som fungerar för alla innan den där vanliga vardagen sätter igång igen.

Nu knorras det här bredvid mig så det är nog dags att amma igen. Nästa vecka berättar jag mer om hur jag tänker om att dela på föräldraledigheten första året. För snart är det dags för den där vardagen att rulla igång igen och då ska vi dela upp vekorna, David och jag.

Hoppas du haft en fin vecka! ♥

Läs mer i bloggen om mammalivet


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *