Om Gamze Berglund


Hej!

Jag heter Gamze Berglund och är skribent här på Ditt barn & Du! Jag arbetar främst med delen som rör gravida och nyblivna föräldrar. Jag är 32 år, bosatt i Bromma i Stockholm och har två egna barn som är 2 och 5 år gamla.

Jag är utbildad doula och pluggar för närvarande till sjuksköterska för att så småningom bli barnmorska! Att vara doula innebär att jag arbetar som emotionellt stöd för kvinnan och hennes partner inför, under och efter förlossningen. Jag ger också rådgivning kring amning och annat som rör postpartumperioden. Om ni vill läsa mer om hur jag och mina kollegor arbetar kan ni göra det på doulorna.se!
Därutöver är jag också legitimerad lärare och har undervisat engelska på högstadie- och gymnasienivå från 2011 fram till 2019. 

Vägen hit…

Att skriva har alltid varit något som legat mig varmt om hjärtat. Det har varit ett sätt att få ner tankar och känslor och sätta ord på sådant som rört sig i mitt huvud. Efter att jag fick mitt första barn kom jag bort från skrivandet då jag inte hade någon direkt ork eller kraft annat till att ta hand om min bebis. Men egentligen hade jag behövt skrivandet som mest just då för att kunna sätt ord på alla känslor och tankar som rörde sig i mitt huvud efter den stora omställningen som det innebar för mig att bli mamma. Det var först efter att jag fick mitt andra barn som jag tog upp skrivandet och då beslutade jag mig också för att börja skriva för andra gravida och nyblivna föräldrar och dela med mig utav mina egna erfarenheter kring att bli förälder.

Jag startade en blogg och inledningsvis skrev jag mycket om min egna upplevelse av att bli mamma. En resa som bitvis var svår och tung men också innefattade de mest fantastiska känslor av kärlek – så som jag tänker att det kan vara för många att bli förälder. Jag skrev också krönikor om nyblivet föräldraskap som publicerades på diverse olika föräldrasajter och jag märkte att behovet att läsa om det ärliga föräldraskapet var stort. Jag kände dock rätt snart att jag hade ett behov av att bidra med mer än bara mina egna upplevelser, jag ville arbeta med att stötta kvinnor kring deras förlossningar och förmedla kunskap som inte nödvändigtvis var kopplad till mig själv. Och där väcktes viljan att utbilda mig till doula. Sommaren 2018 började jag blogga här på Ditt barn & Du och här kan ni läsa mer om mina personliga tankar och sådant som rör förlossning och amning!

Jag brinner för att kvinnor ska få det stöd de behöver när de föder barn och för att få en fungerande amning. Jag vill att alla ska få möjligheten till att fatta medvetna beslut kring det som de tror passar dem bäst. Just information och stöd är två faktorer som är otroligt viktiga för att skapa goda förutsättningar när det kommer till att få en positiv förlossningsupplevelse och en välfungerande amning. Jag tror också att det banar vägen för ett välmående föräldraskap och det vill jag bidra med till er här på Ditt barn & Du!

Kontakta Gamze Berglund: gamze@dittbarnochdu.se


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *