Påsklovet hittills


Den här veckan har vi påsklov hela familjen! Himla härligt! Våra ursprungliga planer vart dock inställda på grund av barnens sjukdomar så vi hänger i närområdet och försöker ha det mysigt ändå!

Vi lagade lite sen påskmiddag på söndagen och fick lite påskfeeling ändå! Ester som hade varit väldigt dålig dagarna innan började må lite bättre och fick i sig lite prinskorv och köttbullar!

På måndagen började dock Lillskrutt bli dålig igen med feber som kom tillbaka och ordentlig hosta. Ringde Kry på eftermiddagen för att få lite råd och de skrev ut lite hostmedicin och sa att vi kunde avvakta ifall hon inte blev sämre eftersom vi ändå hade en läkartid inbokad på onsdagen. Så otroligt smidigt med Kry! ??

På tisdagen tog vi en tur till Bromma Block där H klippte sig och fick nya vårskor och gummistövlar!

Såklart får man klubba när man varit duktig och suttit still i frisörstolen! Inte helt enkelt för en liten!

Lillhjärtat tyckte det var superskoj att få provsitta i en bil hon med!

Och idag var vi på Alva Barnklinik på Sabbatsberg med E och fick konstaterat att febern troligtvis berodde på en öroninflammation. Både jag och U tittade med skräck i blicken på varandra när vi fick antibiotika utskrivet att ge tre gånger per dag under fem dagar för oj vad vi har fått kämpa med att ge H medicin när han var liten. Men ruttade föräldrar som vi är bad vi om den koncentrerade varianten av antibiotika istället för den ”vanliga” och därmed minskar också risken för att barnet ska spotta ut halva dosen på direkten. Det skedde nämligen med H otaliga gånger som liten. ?

Men Lillbus har varit så duktig och inte gjort en stor grej av det äckliga mamma sprutar in i hennes mun utan grimaserat lite och sedan svalt. Och så klart har det blivit lite gnäll efteråt men inte mer än så! Vi är så tacksamma för vi vet vilken pärs det kan vara att få i små barn medicin annars!

Imorgon väntar 10 månsderskontroll för E och resten av veckan blir också lugn i väntan på att barnen ska piggna till!

Önskar er en trevlig dag! ?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *