Semesterprepp och äntligen ett par skor!


God kväll vänner!

Äntligen har jag en stund att sätta mig i soffan och bara pusta ut!

Dagen har gått i ett och bestått av både familjemys men jag har också uträttat en del ärenden inför nästa helg. Då åker nämligen jag och barnen till Turkiet på en veckas semester tillsammans med min syster! ?

Det ska bli så kul och jag ser så fram emot en veckas sol och bad. Först tänkte jag skriva avkoppling, det är ju liksom djupt rotat i en att sol och bad semester till stor del innebär att man ligger med en bok i en solstol men vem lurar jag?! Sol och bad semester med två små barn är nog mer intensivt än avkopplande. Men det ska bli kul hur som och jag hoppas att barnen kommer att trivas i vattnet! Jag minns att jag knappt klev ur bassängen när jag själv var liten!

Nu har jag i alla fall inhandlat det mesta som behövde köpas vilket var allt ifrån solkräm, till badkläder och lite nya sommarplagg! Sommarskor till mig själv saknas men antingen hittar jag några jag tycker om i veckan, annars får sneakers och tofflor tillsammans med några lågklackade skor duga!

Jag har också lyckats köpa skor till E! Ni läste kanske inlägget jag skrev häromdagen om att det var helt omöjligt att ens få ner hennes fot i en sko när vi var på skojakt i veckan. Det fanns två anledningar till det!

Den första anledningen var att butiksbiträdet som mätte hennes fot hade lyckats mäta fel med en hel centimeter!! Fråga mig inte hur man lyckas med det… Så när vi mätte foten en andra gång i fredags fick vi ett mer korrekt mått vilket innebar att hon fick gå upp en hel storlek i skon. Och det underlättade ju en hel del!

Det andra var att E liksom spänner foten och drar in tårna när man försöker sätta på henne skon. Hon stretar nog emot med foten för att hon inte vill få på sig skon (likt alla plagg man försöker sätta på henne ?) och första gången vi provade skor hade hon strumpor på sig så då såg jag inte att hon vek in tårna. Den här gången tog jag av dem för att halkskyddet under strumpan fastnade och gjorde det svårt att få ner foten och då upptäckte jag det hon gjorde med tårna. Men efter lite kämpande slank foten ner och skorna satt faktiskt bra på foten!

Nu när vi har tränat på att sätta på skorna några gånger spänner hon inte foten lika mycket och det hela går mycket smidigare. Tur det, hade varit lite jobbigt att kämpa med att få på skorna varje gång man ska ut annars!  Jag är också väldigt nöjd med skon, tycker Kavat gör de sötaste lära-gå-skorna! ?

Här är lite bilder från idag och där ser ni när hon knatar runt i skorna.

 


2 svar till “Semesterprepp och äntligen ett par skor!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *