7 tips på saker att göra när du vabbar

tips när du vabbar

hitta på hemma med små barn

När barnen är små kan det bli många vabb-dagar. Att vara hemma och pyssla om sitt sjuka barn kan både kännas mysigt och frustrerande. Då kan det vara skönt med tips på saker att göra tillsammans för att varken barnen eller man själv som förälder ska behöva klättra på väggarna. Här får du 7 tips på saker du kan hitta på hemma med små barn.

Hitta på hemma med små barn – 7 saker att göra när du vabbar

Ha picknick

Ha picknick. Det går lika bra att vara inomhus som utomhus, beroende på vad väder och sjukdomstillstånd tillåter.
→ Här hittar du 7 tips på plockvänlig mat att lägga i picknick-korgen!

Smaktävling

På med ögonbindlar och fram med goda grejer (och kanske sånt du gärna vill få i barnen när aptiten inte är den bästa). Låt barnen smaka och gissa! Ett poäng för varje rätt gissning.

Läsa böcker tillsammans

Att läsa böcker tillsammans kan vara både mysigt och avkopplande. Dessutom stimulerar det talet, språkutvecklingen, kreativiteten och barnets förståelse för sin omvärld.
→ Här är 5 anledningar till varför högläsning är bra för ditt barn

Film och spel

Visst kan det vara mysigt att få krypa upp i soffan och titta på en film när man är sjuk? Det finns många bra filmer och spel för barn idag. Välj gärna en film med lite lägre tempo eller ett pedagogiskt och interaktivt spel.
→ Här kan du läsa om Babyloonz, en rolig och pedagogisk app för små barn

Pyssla biobiljetter och popcorn-hållare till filmmyset

Gör filmmyset roligare genom att pyssla egna biobiljetter, låtsaspengar och egna popcornbehållare. Popcornbehållare gör du enkelt med ett vanligt papper som ni rullar till en strut.

Ring någon på FaceTime

Blir vabb-dagarna många kan både vuxna och barn börja klättra på väggarna av att inte komma ut eller träffa folk. Använd FaceTime och säg hej till någon ni tycker om.

Frisk luft

Om barnet inte är allt för sjukt och hängigt kan det göra gott att komma ut en sväng och få frisk luft. Det är också ett bra sätt att se vad barnet orkar med och om det är redo att gå tillbaka till förskoleverksamhet där det ofta är ett betydligt högre tempo än hemma. Tillåter vädret kan ni ta med er böcker, leksaker och lite plockmat ut.

Lyssna:
Podd – så läggs grunden för barnets sociala och känslomässiga utveckling

Eller läs mer:
Mer om barns utveckling och föräldraskap


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *