babyproffsen barkarby

Köpa barnvagn

Dags att köpa barnvagn och jakten på den perfekta barnvagnen har tagit fart ordentligt här! Och jag som tänkt att jag varit ganska tidigt ute har insett att..det är jag inte alls! Lillasyster kommer i slutet av januari. I lördags tog vi en tur till Babyproffsen i Barkarby för att titta och provköra barnvagnar och för att inleda jakten på den perfekta barnvagnen!

Barnvagnen – den i särklass viktigaste investeringen för oss

Vi kommer använda barnvagnen MYCKET. Jag kan inte nog poängtera hur mycket jag kört våra barnvagnar. Jag har varit ute i ur och skur, i solsken, snöstorm, regn, dagar och sena, mörka kvällar då hela jag, vagn och hund har varit täckt av reflexer.

Många, många mil har jag gått. Vi har en polarhund som kräver sin motion och dessutom tycker jag om att vara ute. Att gå ner 25 kilo efter första förlossningen gjorde jag med enbart mina promenader (och nyttig kost förstås). Jag gick och jag gick och jag gick. Och 2018 kommer jag gå och gå och gå. Den här gången kommer dessutom David och jag dela upp veckorna som föräldralediga och vissa dagar kommer bebis få följa med mig på jobb med Ditt barn & Du. Att köpa barnvagn är alltså det viktigaste för oss nu när lillasyster kommer.

Så nu går tankarna på högvarv. Det har hänt mycket på marknaden sedan vi köpte vår första barnvagn till äldsta dottern som är född i januari 2014. Då köpte vi en sprillans ny Brio Go som vi varit mycket nöjda med.

liten barnvagn

BabyZen

åka på ståbräda

Babyzen

Behov

Valet av barnvagn måste spegla de behov man har. I vår familj har vi flera olika behov när det kommer till barnvagn. Vi har insett att det kanske inte skulle vara så dumt att ha två.

  1. Vi är ute mycket och har en hund som behöver många och långa promenader. Vi går mycket på grusvägar, ibland på skogsstigar. Vi behöver en vagn som klarar den miljön. En slitstark vagn med bra fjädring och bra däck som klarar av att ta sig över ojämn mark och ändå behålla komfort för barnet.
  2. Vi bor i Stockholm, reser och rör oss mycket i stadsmiljö. Det är trånga bussar, tunnelbana, butiker, hissar, in i bil, få plats med hund och förhoppningsvis ska vi se till att ha anledning att flyga också. Det skulle vara skönt att ha en liten, nätt barnvagn som funkar på resor och i stadsmiljö.
  3. Vändbar sittdel. Det här är en viktig sak för mig. Jag vill kunna se mitt barn. Jag vill kunna prata med mitt barn. Det dröjde ganska länge innan vi skaffade en vagn som enbart hade framåtvända sittdel. Då hade dottern  börjat prata så pass bra och kommunicera sina behov och ville dessutom alltid sitta framåtvänd. Innan dess uppskattade jag att kunna ha henne emot mig när vi gick hem från förskolan eller skulle gå på längre promenader. Att hon hade möjlighet att vila blicken på oss när intrycken blev många. I synnerhet när kommunikationen till stor del skedde utan ord.
köpa barnvagn

Emmaljunga

svirveldäck barnvagn

Emmaljunga

Vilka vagnar verkar möta våra behov?

De här vagnarna är de jag fått upp ögonen för hittills.

  1. Emmaljunga har jag förstått gör bra vagnar som passar ett aktivt liv. Det är ett svenskt märke och jag har kikat på vagnar i deras nya NXT-serie. De ska vara slitstarka, stabila och multifunktionella. Dom har rejäla däck och bra fjädring. Och dom är snygga! Dessutom är deras chassi tillverkade av svenskt aluminium som består av upp till 50% återvunnet material (I like!).
  2. Britax Go Next. Britax hette Brio tidigare och hittills har vi bara ägt vagnar från dem. Jag tror jag kan känna mig trygg i att jag vet vad jag får. Vi har varit mycket nöjda hittills med deras vagnar och det gör förstås att fortsätter kolla upp vad de har för vagnar som kan passa oss nu. Den Brio Go vi hade funkade i olika miljöer och vi köpte till fasta vinter/terrängdäck som man lätt byter till vid promenader i skog eller snömodd.
  3. Baby Zen. De har små och nätta vagnar som är enkla och lätta att fälla ihop. De tar väldigt liten plats och något jag fastnade för var att det är många som kör den inomhus med tanke på att den är så liten. Jag tänker tillbaka på när min dotter hade så svårt att somna och jag antingen fick vyssja i evigheter och hela min kropp gjorde ont, eller gå ännu en barnvagnspromenad för att få henne att somna (visserligen blev hunden väldigt glad över det). En sån vagn skulle vara perfekt att ha med på resan, in i trånga hissar, bussar och tunnelbana. Och att kunna köra runt med hemma.
britax go next

Britax Go Next

Hur tänker ni när ni ska köpa barnvagn?

Läs mer:

→ Gravid vecka 31 – Förbereda sig för bebis
→ Gravid vecka 41 – Väntan på att familjen ska växa
→ Nu är hon här!