Fredagslistan – Höggravid och veckan som gick i fikats tecken

hemmagjorda semlor

VECKANS BÄSTA

Att min lilla, fina skrutta har fyllt 4 år! Det första hon frågade när hon vaknade var ”Är jag 4 redan?” och sen har hon kontrollfrågat några gånger om hon fortfarande är 4, vilket hon är till hennes stora glädje. Under dagen var vi iväg och fikade på Ulriksdals slottskafé där hon valde pannkakor med sylt och grädde. Och när vi kom hem fick göra sin egen glasstårta. Lyckat!

glasstårtaträpärlor

VECKANS FIKA

Den här veckan har verkligen gått i fikats tecken. Uj, vad vi har fikat. David har bakat kakor, bonusfarmor gjorde hemmagjorda semlor med Henny och så kalasfikat på det. Ingen dålig vecka om man gillar socker.

minisemlorhemmagjorda semlor

VECKANS UTMANING

Väntan.. Jag vet. Man ska inte ställa in sig på när ett barn kan komma. Men jag trodde nog att lillasyster också skulle komma lite innan beräknat förlossningsdatum. Och nu när 40 fulla veckor är passerade är det verkligen mest väntan här. Jag har haft något jag tror är mer känningar, så nu hoppas vi att de här känningarna innebär att det drar igång snart.

höggravid

höggravid

VECKANS JOBB

Nu blir det inte mycket jobb i veckorna, men lite är jag igång i alla fall. Har bland annat förberett en artikel som ska upp i februari om något som i psykologin heter social learning och observation learning. Har skrivit lite om hur barn härmar sina föräldrar och inte alltid gör som vi säger, men däremot är duktiga på att snappa upp vad vi gör – och istället gör vad vi gör. Något som säkert får fler än oss att behöva tänka till 😉

I HELGEN

Det blir vad det blir. Blir det inte någon lillasyster så tar vi dagarna som de kommer.

Läs mer:

→ Gravid vecka 40 – Förväntningar på hur och när förlossningen startar
→ Gravid vecka 41 – Väntan på att familjen ska växa


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *