podd graviditet

Tänkte tipsa er om en jättebra podd som min vän Bodil har, nämligen Magpodden! I Magpodden pratar Bodil med sina gäster om graviditet, bebis och att bli förälder. Om den enorma glädjen, rädslan man kan känna, allt det nya, det jobbiga, det fullkomligt ljuvliga… Fina, djupa, glada samtal helt enkelt. Det är som att träffa Bodil över en kaffe (vilket vi i och för sig också gjorde när jag var gäst i podden).

Magpodden Paulina Gunnardo

Foto: Bodil Bergman Hughes

Jag gästade podden när min andra flicka Othilia låg i magen. I samtalet mellan mig och Bodil pratar vi om hur det är att vara gravid och att ändå vara ”i gasen”. Om karriär och det tvära kastet till att plötsligt bli mamma och föräldraledig och ha asmycket att göra med bebis samtidigt som man kan känna sig understimulerad eftersom vardagen plötsligt fylls av helt andra uppgifter än de man hade tidigare.

gravid

Och så kom vi in på det här med föräldraledighet och att allt inte bara är rosa moln utan att man också kan må dåligt och tycka att det nyblivna föräldraskapet är utmanande och tufft. För så kan det vara, även om barnet är efterlängtat och man är så enormt tacksam. Tankar och känslor är komplexa och det ryms flera tankar och känslor i en människas kropp på samma gång. Man kan därför vara både tacksam och lycklig och samtidigt känna att någonting gnager i ens inre. Och det ville jag lyfta i podden, för det är normalt och helt ok att känna så.

Sen pratade vi också om profylaxen som jag skrev om här under graviditeten, tankar på förlossning och aurorsamtal. Länkar till några av de inläggen här nere om det är något du vill eller behöver veta mer om.

→ Här hittar du avsnittet med mig och en massa andra gravida mammor.

Läs mer:

→ Hur är det att bli förälder?
→ Gravid vecka 38 – Förlossningsrädsla och besök hos Aurora
→ Gravid vecka 37 – Förbereda sig med profylax
→ Gravid vecka 40 – Förväntningar på hur och när förlossningen startar