Dags för semester och sommarlov! Vad säger du – blir det fullt ös eller även tid för vila?

David ska jobba en del och har högsäsong nu när andra är lediga (sommaren är ju späckad med konserter och festivaler). En turné blir det i år så det innebär en del dagar och nätter ensam med barnen för mig. Vi ska träffa kusiner och kompisar och fylla dagarna med bus men även få tid för lugn och ro.

semester med barn

Sommarlov med barn kan vara väldigt roligt men som vuxen kan man bli rätt trött. Särskilt om man är ensam med barnen. Det är ofta fullt ös med små kids. Utflykter, lekparker, skogspromenader. Grejer som ska packas, vardagssysslor som fortfarande ska göras. Massa skratt och en del tårar av uppskrapade sommarknän. Roligt men kanske inte sådär avkopplande när man har semester med barn.

Det har varit sena läggningar här med en liten som haft svårt att somna. Strax efter kl. 22 igår kom jag ut ur sovrummet med röda ögon och linser som klistrat fast. Värmde tre charmiga mackor i micron och energin som fanns kvar räckte till några klipp från Nyhetsmorgon till det surrande ljudet av en sån där babyvakt för att höra om liten tappat nappen. Sen däckade den här mamman. Trött men glad.

Hur är din semester? Är det fullt ös eller blir det tid för vila?